Algemeen

Passiefhuis-Happening 2006

Zo bouwen dat je gebouw veel minder energie verbruikt, en toch een veel beter comfort biedt dan een traditioneel gebouw? Passiefhuizen bewijzen al jaren hoe efficiënt dit kan. Passiefhuis-Platform vzw nodigt iedereen dan ook uit op haar 5de Passiefhuis-Happening. Tijdens de verschillende evenementen ontdekt u de laatste technieken, producten en bedrijven, u luistert er naar de ervaringen van bewoners en ervaart het grote comfort zelf, bij hen thuis. De happening bestaat uit volgende onderdelen:

6 oktober: Passiefhuis-Symposium

Het vijfde Benelux Passiefhuis-Symposium vindt plaats op vrijdag 6 oktober te Heusden-Zolder en biedt een bijzonder netwerkevenement voor bouwprofessionelen met up-to-date technisch-wetenschappelijke informatie. Er worden zeer uiteenlopende voorbeeldprojecten belicht uit binnen- en buitenland, ook tijdens de PEP-workshop, en er is ruime technische aandacht voor innovatie, kwaliteitsbewaking en klimatisatie. Deelnemers worden verwelkomd vanaf 8u00, tijdens de uitgebreide middagpauze is er een walking dinner voorzien, zodat iedereen ook de technologiebeurs kan bezoeken die een staalkaart biedt van al wat beweegt op de passiefmarkt in de Benelux, en voorts vinden dan enkele postersessies plaats. Tijdens de afsluitende receptie wordt de Vlaamse visie omtrent passiefhuizen toegelicht. We hebben dit jaar ook simultaanvertaling NL-FR en omgekeerd voorzien!

7 oktober: Passiefhuis-Technologiebeurs

Op zaterdag 7 oktober is iedereen welkom op de vijfde passiefhuis-technologiebeurs in Heusden-Zolder. Hier vindt u een actueel overzicht van de passiefbouw-markt in de Benelux. Energiezuinige technologie, laatste snufjes, isolatie, ventilatie, luchtdichting, noem maar op, doorlopend toegelicht door sprekers tijdens gratis infosessies. Voor de toekomstige bouwers geven ervaren energiedeskundigen gratis planadvies, dus neem zeker uw plannen mee. Toegang tot de beurs is gratis en u hoeft zelfs niet vooraf in te schrijven!

21-22 oktober: Open-Huizendagen

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober kan u aan den lijve ondervinden of passiefhuizen comfortabel zijn en hoe ze gebouwd werden. Bezoek gratis een passiefhuis in het kader van de Open-Huizendagen van de Bond Beter Leefmilieu.

10-12 november: International Passive House Days

Op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 november openen passiefhuizen, -scholen en -kantoren hun deuren over heel Europa voor het grote publiek, in het kader van de Internationale Dagen van het Passiefhuis.

Alle informatie vindt u op: www.passiefhuisplatform.be/happening
Build for Life