Vloerbekleding

Parket voor heel de woning

Parket voor heel de woning
Eeuwenoud, en zo eigentijds. In al die jaren heeft hout als materiaal niets ingeboet aan charme, natuurlijke uitstraling of warmte. Logisch dat heel wat interieurliefhebbers voor massief parket kiezen in huis. Met de nieuwste collecties van Collstrop Home wordt de keuze extra spannend. Ga je voor een verweerde look met geleefde kleurschakeringen of hou je meer van het uiterlijk van een nieuwe geverfde vloer? In dit dossier wijden we je helemaal in in de wereld van een duurzaam natuurproduct.

Parket voor elke ruimte: van badkamer tot keuken

Hout geeft een gevoel van warmte en huiselijkheid. En die sfeer trek je graag in je hele huis door, van woonruimte over speelkamer tot keuken. Geen probleem vandaag de dag, want het ruime assortiment massief parket van Collstrop Home telt heel wat verschillende houtsoorten en afwerkingen. Zo ben je, het hele huis rond, zeker van een karaktervolle vloer zonder zorgen.

En van een blikvanger in huis. Want binnen interieurarchitectuur speelt je vloer een belangrijke rol. Een opvallende of sobere kleur, een extraverte look of eerder klassiek patroon, extra brede of net heel smalle planken... Het verrassende aanbod van Collstrop Home inspireert je ongetwijfeld tot een eigen leefwereld. Want je kan haast eindeloos combineren in kleur, design, afwerking en afmetingen.

Kortom, parket met 1001 gezichten voor elke ruimte binnenshuis.



Drie nieuwe collecties: Litho, Living Colour & Layers

• Litho, karaktervolle vloer met verweerde look
In eigentijdse interieurs zorgt dit verweerd massief parket voor een karaktervol contrast. De verouderde look van Litho is het resultaat van een zoektocht naar een geleefde, authentieke houten vloer. Collstrop Home slaagde erin die authenticiteit te vinden door middel van een uniek procédé met impact op de kleur én het oppervlak van de massieve houten planken.

Als oppervlakteafwerking biedt deze collectie twee mogelijkheden: ‘damaged’ is een oppervlaktebewe-king die het hout veroudert. Zowel de randen als het oppervlak van de planken krijgen hierbij ongelijkmatige ‘beschadigingen’, deels handmatig, deels machinaal. De oppervlakte van de ‘brushed’-versie daarentegen is diep uitgeborsteld en accentueert de nerven van het hout.

Afmetingen: 2 diktes (14, 21 mm), 3 breedtes (13, 15, 17 cm), variabele lengte
Kleuren: Museum, Factory, Theater, Chapel
Oppervlaktemogelijkheden: - Damaged, beschadiging van oppervlak en randen
- Brushed, extra diep uitgeborstelde nerven
Richtverkoopprijs: - Museum: 95 euro / m2 incl. btw
- Factory: 95 euro / m2 incl. btw
- Theater: 95 euro / m2 incl. btw
- Chapel: 95 euro / m2 incl. btw

• Living Colour, geverfde vloer met natuurlijk karakter
Een geverfde vloer met een natuurlijk karakter, dat is Living Colour in één zin. Deze nieuwe collectie massief parket is opgesplitst in twee uitvoeringen: ‘vintage’ en ‘new’.

De vloeren van Living Colour ‘vintage’ hebben alle charme van een geverfde, reeds gebruikte houten vloer die klaar is voor een tweede leven. Deze geleefde look is het gevolg van een ingenieus procédé waarbij hout en verfafwerking verouderd worden. De vloeren van Living Colour ‘new’ ogen nieuwer, zonder evenwel hun massief en natuurlijk uitzicht te verliezen. Daarvoor werd een houtsortering gekozen met knopen en zijn de planken geborsteld.

Afmetingen: 2 diktes (14, 21 mm), 3 breedtes (13, 15, 17 cm), variabele lengte
Kleuren: Staten Island, Brooklyn, Manhattan, Queens
Richtverkoopprijs: - Staten Island: 95 euro / m2 incl. btw
- Brooklyn: 95 euro / m2 incl. btw
- Manhattan: 95 euro / m2 incl. btw
- Queens: 95 euro / m2 incl. btw

• Layers, meerlagen met Collstrop Home-stempel
Met Layers introduceert Collstrop Home een eigenzinnig halfmassief parket: gestabiliseerd 3 lagenparket uit eik, met een unieke look en afwerking eigen aan Collstrop home. Layers is er in de afwerking Elements (geborsteld, gekleurd en geolied) en Times (diep uitgeborstelde nerven, gekleurd door uniek procédé).

Afmetingen: totale dikte (15 mm), dikte toplaag (4 mm), vaste breedte (189 mm), variabele lengte
Kleuren: 9 (Times: Morning, Noon, Evening, Night; Elements: Frost, Swamp, Dust, Charcoal, Ash)
Richtverkoopprijs:
Times:
- Morning 100,37 euro / m2 incl. BTW
- Afternoon 100,37 euro / m2 incl. BTW
- Evening 100,37 euro / m2 incl. BTW
- Night 100,37 euro / m2 incl. BTW
Elements:
- Frost 89,22 euro / m2 incl. BTW
- Swamp 89,22 euro / m2 incl. BTW
- Dust 89,22 euro / m2 incl. BTW
- Charcoal 89,22 euro / m2 incl. BTW
- Ash 89,22 euro / m2 incl. BTW

BATIBOUW 2009
via Stone Creation Hal 6, stand 426
via Parket De Waegeneer Hal 6, stand 318