Tuin

Parckdesign 2012, vanaf 28 juni in Brussel

Vanaf 28 juni loopt in Brussel Parckdesign 2012. De biënnale die zich richt op de herinrichting van groene ruimte, dit jaar ligt de focus op de herinterpretatie van de braakliggen terreinen. Waar het accent tijdens de voorgaande edities van Parckdesign vooral lag op het ontwikkelen van stedelijk meubilair in bestaande Brusselse parken, richt de editie van 2012 zich op de herinterpretatie van de braakliggende terreinen, restruimtes en tussenruimtes van Brussel. Door middel van enkele kleinschalige interventies worden terreinen getransformeerd om zo de leefbaarheid van de stad te vergroten.

Een internationale selectie van landschapsarchitecten, designers en artiesten werd uitgenodigd om interventies te realiseren op een tiental terreinen in het hart van de Kanaalzone in Brussel. Raumlabor (DE), Ost Collective & Studio-public & Collectif Etc & Tiphaine Hameau (BE/ FR), Ralf Witthaus (DE), Ooze (Eva Pfannes, Sylvain Hartenberg) & Marjetica Potr¡c (SI/ NL), Lara Almarcegui (SP/ NL), Studio Basta (BE) & Wagon Landscaping (FR), Stéphanie Buttier & Sophie Larger (FR), Thilo Folkerts (DE) en Cascoland (NL), tonen de waarde en de mogelijke meerwaarde van de plekken, door landschappelijke projecten, architecturale structuren en installaties. Een ‘Trash Taxi’, een concept van Jeanne van Heeswijck en Marcel Vander Meijs (NL), biedt u een bezoek aan de sites aan én een ontmoeting met de opvattingen van de inwoners over hun wijk.

Meer informatie over Parckdesign 2012 en de te bezoeken interventies en deelnemende ontwerpers vindt u op de website van parckdesign.

Datum: donderdag, 28 juni, 2012 - 18:00 to zondag, 14 oktober, 2012 - 00:00