Algemeen

Pandenruil brengt herontwikkeling in Tilburg dichterbij

Vastgoedbelegger VastNed Retail heeft door een pandenruil met Unibail/Rodamco haar positie in het winkelcentrum Westermarkt in Tilburg versterkt. Met de aankoop van twee panden verwacht VastNed Retail een mogelijke herontwikkeling van het winkelcentrum te kunnen bevorderen.

VastNed Retail had in winkelcentrum Westermarkt al 5.500 vierkante meter in eigendom, verdeeld over 9 winkels met huurders als supermarktketen EmTé, Kruidvat en Zeeman.

Huurders van de twee nieuwe Tilburgse winkels in de VastNed-portefeuille zijn Albert Heijn (circa 2.000 vierkante meter) en Jamin (circa 230 vierkante meter).

In ruil voor de twee panden in Tilburg en een derde in Amersfoort aan de Utrechtsestraat krijgt Unibail/Rodamco vijf winkels in Leidschendam terug. VastNed betaalde Unibail/Rodamco in totaal € 5,7 mln voor de drie panden. Unibail/Rodamco ontving op haar beurt € 6,4 mln terug voor de vijf verkochte winkels in het centrum Leidsenhage te Leidschendam

Volgens Hans Pars, chief investment officer van VastNed Retail is door de ruil een win-win-situatie ontstaan. ‘VastNed Retail verliest weliswaar een klein belang in een aantrekkelijk winkelcentrum in Leidschendam maar verkrijgt hiermee een dominante positie in een winkelcentrum in Tilburg dat ontwikkelingspotentieel biedt.’
Build for Life