Vastgoed

PITO Stabroek kan uitbreiden

De provincieraad van Antwerpen gaf zijn goedkeuring aan de aankoop van een deel van de gronden van de voormalige conservenfabriek Picolo, gelegen aan het Laageind te Stabroek.
Ten gevolge van de sluiting van de conservenfabriek kwam een oppervlakte van 39.197,42m² aan landbouwgrond vrij. ‘Een opportuniteit om voor het Provinciaal Instituut voor Technische Onderwijs deze gronden te verwerven’, aldus gedeputeerde voor patrimonium Koen Helsen (open vld). ‘Zeker omdat de school nood heeft aan bijkomende terreinen voor ondermeer mestafzet, voederwinning, stalling van dieren, bebouwing van landbouwgronden en uitbreiding van gebouwen’.

Zo zal de school terug kunnen voorzien in zijn eigen ruwvoer, daar waar zij dit nu moeten aankopen bij andere landbouwers. Daarnaast zal er plaats komen voor paarden en hoenders, dieren die er door de oprichting van de afdeling dierenzorg, extra voorzien worden. Wat betreft uitbreiding van de gebouwen zal er werk gemaakt worden van een praktijkgebouw voor de richting dierenzorg, een landbouwloods, stallingen voor paarden en schapen, een uitbreiding en herlocatie van de paardenpist en de bouw van een serre met aanpalende containervelden.

Koen Helsen: ‘Het verwerven van deze aansluitende gronden is een mooie kans voor de provincie om de zeer specifieke onderwijsrichtingen in PITO Stabroek extra te ondersteunen’.

De provincie Antwerpen betaalt voor deze oppervlakte een som van iets minder dan 196.000 euro, wat neerkomt op 5 euro/m².