Interieur

PENSON ontwerpt nieuwe superHQ Google in Londen

Het nieuwste hoofdkwartier van Google in het Central Saint Giles (CSG) in Covent Garden (Londen) werd ingericht door PENSON. Deze staat bekend als een van de leidende Europese interieurdesign en architectuurstudio’s . De nieuwe hoofdzetel van Google beslaat zo’n 14 864,5 m² en heeft een ‘Main Reception’ een ‘Lala Library’, een fitness zaal, cafés, restaurants en nog veel meer, verspreid over verschillende verdiepingen. Daarbovenop beschikt het over een prachtig panoramisch zicht over Londen.

Look
Dit interieur is het volledig tegenovergestelde van het interieur dat PENSON heeft voorzien voor het hoofdkwartier van de ingenieurs van Google in Victoria. Wanneer men daar binnengaat, lijkt men zo de set van “Tron”, “2001: A Space Odyssey” of Star Trek” te betreden. Het CSG-hoofdkwartier lijkt meer op een Londense stadsresidentie, met zijn knusse leefruimtes en gezellige dakterras en -tuin.

Efficiëntie
Ondanks de klemtoon op leefbaarheid en gezelligheid, is PENSON er evenzeer in geslaagd om er ook een efficiënte bedrijfsinrichting in te integreren. Er zijn 1250 bureau’s en werkplaatsen zonder daarvoor een saaie verdieping te moeten voorzien. Deze commerciële voorzieningen heeft PENSON heel goed gecamoufleerd in werkplaatsinnovaties die namen als ‘Secret Gardens’, ‘Allotments’, ‘Google Green’, ‘Google Park’ en ‘Grannies Flat’ dragen. Er is in deze hoofdzetel door PENSON een unieke samenvloeiing gecreëerd tussen visueel plezier, unieke concepten en commerciële werkruimten waar andere organisaties een voorbeeld aan kunnen nemen.



Lees verder op Architectura