Duurzaam Bouwen

PEFC heeft een 10.000-tal mensen gesensibiliseerd

PEFC Belgium was de afgelopen weken te gast op de beurzen Batibouw in Brussel en Bois & Habitat in Namen. Via een wedstrijd werden mensen geïnformeerd over duurzaam bosbeheer en uiteindelijk dus gesensibiliseerd.

Op Batibouw namen maar liefst 2000 mensen deel aan de wedstrijd door vier vragen over duurzaam bosbeheer en PEFC in het bijzonder te beantwoorden. Wie de vragen correct beantwoordde, ging met een boompje naar huis. Als iedereen zijn boompje plant, is België weer een stukje groener…

Op de beurs Bois & Habitat afgelopen weekend in Namen konden de deelnemers van de wedstrijd schitterende prijzen winnen, zoals een sauna (aangeboden door Verhaeghe chalets-sauna), een tuintafel en een tuinklimtoren (aangeboden door Saphibois Durlang), allemaal geproduceerd in PEFC-gelabeld hout. Een 6000-tal mensen vulde het wedstrijdformulier in. Het was er over de koppen lopen op de PEFC-stand, want iedereen wilde wel de vijf vragen correct beantwoorden en zo zijn kans wagen om één van die schitterende prijzen in de wacht te slepen. Een onschuldige kinderhand haalde op de laatste dag van de beurs de formulieren van Antoine Janssens (sauna), Damien Lacman (speeltoren), Anthony Seron (tuintafel), Pascal Lahaya en Jacques Harmegnies (gezelschapsspel Ushuaïa) uit de urne. Proficiat!