Tuin

Overwinteren van mediterrane planten

Overwinteren van mediterrane planten
Komt het door de vruchten of door het feit dat ze voor een 'vakantiegevoel' zorgen? Feit is dat zowel de vijg, olijf en citrusbomen enorm geliefd zijn als terrasplant.
Vaak wordt ook beweerd dat ze voldoende winterhard zijn om onze (zachter geworden)winters in volle grond te kunnen overleven. Als je deze planten in potten opkweekt kun je ze maar beter naar een overwinteringsplaats brengen.

Vijgen kunnen wat vorst verdragen. Dit is ook afhankelijk van de soort. Planten in pot zet je op een beschutte plaats.Liefst vorstvrij. Het mag een donkere plaats zijn omdat de vijg zijn blad verliest. Je moet er steeds voor zorgen dat de potgrond niet te vochtig is. De combinatie van vocht en koude is voor de vijg dodelijk. Planten die buiten blijven staan moet je op een beschutte plaats zetten en de wortelkluit goed afdekken. Met vliesdoek bijvoorbeeld. Snoeien doe je eind februari. Je snoeit dan de vruchttakken tot op één of twee knoppen terug. Takken die verkeerd staan en andere takken hinderen knip je ook weg.

Lees het complete artikel op Groen.net