Bedrijfsnieuws

Overname Immo Simonis te Mechelen door First Immo

Vastgoedonderneming First Immo NV was tot voor kort hoofdzakelijk actief in de regio Antwerpen. Dat werkingsgebied breidt nu aanzienlijk uit door de overname van het immobiliënkantoor J. Simonis & Co in Mechelen. First Immo beschouwt dit als een belangrijke stap in de verdere uitbouw van het bedrijf en haar vastgoedactiviteiten.

Het kantoor J. Simonis & Co was wijd en zijd gekend in Mechelen en omstreken. Het kon prat gaan op een goede reputatie en meer dan 40 jaar beroepservaring in de aankoop en verkoop van huizen, villa's, appartementen, gronden, nieuwbouwprojec-ten en bedrijfsmatig vastgoed in deze regio.

Jos Simonis startte zoveel jaren terug als verzekeringsmakelaar in Mechelen, maar legde zich kort daarop ook toe op immobiliën. Na verloop van tijd ging zijn dochter Otty bij hem aan de slag. In de jaren '80 besloten Otty en haar echtgenoot Tonny Joossens het goeddraaiende verzekerings- en vastgoedkantoor van Jos Simonis verder te zetten.

Ondertussen is er een nieuwe fase aangebroken. De zaakvoerders van J. Simonis & Co willen het voortaan rustiger aan doen. Bij gebrek aan opvolging vonden ze in First Immo de geschikte partner om het levenswerk van de familie Simonis verder te zetten en te koesteren voor de toekomst. Er bestaan overigens al langer goede contacten tussen beide ondernemingen. Voor de commercialisering van het project "Het Clarenhof" in Mechelen was er van meet af aan sprake van een succesvolle samenwerking tussen First Immo en J. Simonis & Co.

Korenmarkt

Het kantoor aan de Korenmarkt 55 in Mechelen met parking achteraan blijft behouden. Ook de oorspronkelijke synergie tussen vastgoed en verzekeringen gaat niet verloren. De verzekeringsportefeuille is weliswaar overgenomen door een bediende die 8 jaar werkzaam was in het kantoor, maar deze activiteit zal vanuit hetzelfde pand worden verder gezet.

Het is in elk geval de bedoeling dat Tonny Joossens nog enkele jaren actief zal meedraaien in het Mechelse kantoor. Hij zal de relaties met de bestaande klanten onderhouden en aan klantenbinding doen. Regioverantwoordelijke Steven Plompen van First Immo zal hier vooral het commerciële luik op zich nemen. Beiden gaan er voor zorgen dat het vastgoedkantoor een nieuwe, frisse doorstart neemt. De administratieve en logistieke ondersteuning van de vestiging in Mechelen wordt volledig gedragen door First Immo.
Build for Life