Architectuur

Over de grens

Het boek Over de grens gaat over de rol en betekenis van de 'grens' binnen de hedendaagse landschapsarchitectuur.
Hoe ga je als ontwerper om met een kust of met de grens tussen stad en platteland? Welke rol spelen nationale grenzen nog? Hoe creëer je grenzen in het publieke domein? En welke specifieke ontwerpmethoden kun je inzetten om grenzen vorm te geven? Een grens is een scheiding of verbinding. Een grens roept discussie op en nodigt uit tot filosofisch mijmeren.
Over de grens bundelt een reeks lezingen van over de rol en betekenis van de grens binnen de hedendaagse landschapsarchitectuur. Het is een prikkelende, toegankelijke bundel waarin tien vooraanstaande landschapsarchitecten redeneren vanuit hun vakgebied, maar in feite een universeel thema aansnijden dat iedereen aangaat.

Bestel dit boek:

De lezingen zijn gehouden door Atelier Quadrat, DS Landschapsarchitecten, Paul Geerts, SWAMPS, Matton Office, LOLA landscape architects, Studio-Berg, Nienhuis landschapsarchitectuur en BVR Adviseurs, Mark Eker, DELVA Landscape Architects.
De organisatie lag in handen van Architectuurcentrum Makeblijde en de Nederlandse Vereniging van Tuin- en landschapsarchitecten.

Over de grens kwam mede tot stand dankzij een financiële bijdrage van het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Grijsen Park- en straatdesign, Philips en DDC Afwateringen en constructies.

Ook interessant