Verwarming & Sanitair

Optimaliseer uw installatie: buffer de zonne-energie

Vaillant, de Europese specialist in centrale verwarmings- en warmwatertoestellen, toont op Batibouw 2010 een nieuw type buffervat waarop verschillende verwarmingstoestellen kunnen worden aangesloten. Voor warmwaterproductie worden zonnepanelen gecombineerd met de zonneboilers auroSTOR, maar daarnaast is er ook de mogelijkheid om de zonnepanelen met een buffervat te combineren. In dit vat wordt de zonnewarmte opgeslagen. Daardoor is het mogelijk om meer zonne-energie op te vangen en te gebruiken in functie van verschillende omstandigheden: verwarming van de woning, warmwaterproductie, enz….

Op Batibouw stelt Vaillant een nieuw type voor: het multifunctionele buffervat allSTOR VPS (300-2000 liter). Dit buffervat wordt omschreven als een thermisch gelaagd vat.

De grote voordelen van dit toestel zijn de volgende:
• Het is een compatibel, universeel systeem waarin warmte wordt opgeslagen. Op dit vat met meerdere aansluitingspunten kunnen verschillende types verwarmingstoestellen zoals zonne-energiesystemen, warmtepompen, gasketels, stookolieketels, pelletketels, enz… worden aangesloten. Deze verschillende toestellen geven hun geproduceerde warmte af aan dit vat, vanwaar uit de aansluitingen naar de CV-installatie en de sanitaire installatie in de woning vertrekken. Bedoeling is uiteraard om zoveel mogelijk warmte met hernieuwbare energie (via zonne-energiesystemen of warmtepompen) te produceren.
• In het buffervat wordt de warmte in temperatuurslagen opgeslagen. Hoe hoger in het vat, hoe hoger de temperatuur van het water. In het vat kan de temperatuur oplopen tot 95 °C wat betekent dat men zeer veel zonne-energie zal kunnen opslaan. De warmte wordt dan, in functie van de toepassing (radiatoren, vloerverwarming, sanitair warm water), uit een verschillende laag gehaald.
• Met dit buffervat is het mogelijk de installatie te laten functioneren in functie van de individuele behoeftes. Doelstelling is steeds het beste rendement (laagste verbruik) te bereiken en het hoogste comfort.
Het multifunctionele buffervat allSTOR is beschikbaar met een capacitieit van 300, 500, 800, 1000, 1500 en 2000 liter.

U vindt Vaillant tijdens Batibouw 2010 in paleis 12 Stand 201.