Algemeen

Oprichting AFN logische ontwikkeling

Bouwend Nederland vindt de oprichting van de Aannemers Federatie Nederland (AFN) een logische ontwikkeling. De partijen die samen de AFN vormen zijn dezelfde partijen als die drie jaar geleden niet hebben meegedaan aan de fusie die heeft geleid tot Bouwend Nederland. Na drie jaar besluiten deze partijen nu om een federatie te vormen. De samenwerking van de diverse verenigingen in een federatie is eigenlijk niet meer of minder dan een hergroepering van bestaande clubs. Het is volgens Bouwend Nederland dan ook geen actie die voortvloeit uit onvrede van het mkb.

Bouwend Nederland zelf groeit nog steeds in het mkb-segment. Eind 2007 telde de vereniging bijna 4.000 leden. In 2007 heeft Bouwend Nederland 177 nieuwe leden uit het mkb-segment mogen begroetten. Bouwend Nederland gaat verder op de door haar uitgezette koers.

Bij het begin van het vierde jaar van haar bestaan staan er weer veel nieuwe activiteiten op stapel en is het meest geschikte vervolg op de bestaande dossiers uitgestippeld. Bouwend Nederland wordt als een serieuze gesprekspartner gezien door Den Haag. Daardoor heeft zij een belangrijke stem in veel dossiers. Zo heeft zij onder andere haar invloed aangewend om op te komen voor de mkb-bedrijven bij de totstandkoming van de Aanbestedingswet en het milieuvriendelijker maken van de bestaande woningvoorraad.
Build for Life