Algemeen

Opnieuw veel belangstelling voor Batibouw Building Lunch

Opnieuw veel belangstelling voor Batibouw Building Lunch
Op dinsdag 25 november bracht FISA weer partners, exposanten, vakgenoten en leden van de pers uit de bouwsector bijeen op de Batibouw Building Lunch.

Thema dit jaar was “auteursrechten en het recht op het gebruik van beeldmateriaal” en werd tijdens de lunchcauserie uit de doeken gedaan door Sophie Malengreau en Evelyne Hinque, twee juristen van de gespecialiseerde firma SOFAM. In hun presentatie beklemtoonden zij dat het belang van auteursrechten in onze maatschappij niet mocht worden onderschat. Ze lichtten het publiek in over welke voorwaarden aan het “voorwerp van auteursrecht” verbonden waren, hoe een werk wordt beschermd, wie door auteursrecht wordt beschermd en welke exclusieve rechten aan de auteur worden verleend. De sprekers gaven daarbij ook praktische informatie over hoe men te werk diende te gaan om het auteursrecht van een ander niet te schenden. Zeer nuttige informatie voor Batibouw-exposanten die voortdurend brochures, folders en flyers dienen samen te stellen en verspreiden. Dit bewees ook het groot aantal vragen achteraf.

Bijzonder interessant was ook de openingsspeech van Geert Maes, algemeen directeur van FISA. Aangezien Batibouw zijn vijftigste verjaardag viert en het dus om een feesteditie gaat, heeft FISA extra moeite gedaan om met een vernieuwde Batibouw naar buiten te komen: “Behalve onze nieuwe campagne – in een heel andere stijl dan de voorgaande – lanceren we binnenkort ook een gloednieuwe website voor Batibouw, bijzonder handig in gebruik en met een heel nieuwe look en feel.”, aldus Maes. De campagne gaat resoluut een nieuwe richting uit: benieuwd of Batibouw er met de nieuwe slogan – “I BATIBOUW MY HOME” in slaagt om behalve een begrip in de bouwwereld, ook een nieuw werkwoord in de Nederlandse woordenschat te worden…

Naar jaarlijkse traditie werden op de Building Lunch ook de nieuwe thema’s van Batibouw aangekondigd.Voor het eerste thema – “50 jaar Batibouw = 50 jaar bouwen & architectuur” – wordt niet alleen teruggeblikt op de rijke geschiedenis van de beurs, maar ook op die van de gehele bouwsector. Bijzonder actueel is het tweede thema “Betaalbaar Wonen”, want in tijden van economische onzekerheid tracht ieder van ons naar methoden te zoeken om te kunnen besparen, zowel op korte als op langere termijn. Tot slot zullen zij die manieren zoeken om van hun woning een echte thuis te maken, hun hart kunnen ophalen bij het derde thema: “Comfortabel Wonen”.

De Batibouw Building Lunches worden tweemaal per jaar georganiseerd met de doelstelling om van Batibouw een permanent forum voor de bouwindustrie te maken. Deze Building Lunches zijn dé gelegenheid bij uitstek om business partners en vakgenoten te ontmoeten in een ontspannen sfeer. Bovendien wordt er steeds een interessante lezing gehouden.
Build for Life