Duurzaam Bouwen

Open Klimaathuizen 2009 op 7 en 8 november

Bond Beter Leefmilieu organiseert samen met Passiefhuis-Platform (PHP) de twaalfde editie van de 'Open Klimaathuizen'. Dit jaar is dat tijdens het weekend van de internationale passiefhuisdagen en de beurs Hout en Groen Wonen. Alle bezoekers van de Open Klimaarhuizen krijgen gratis toegang tot deze beurs.

Eigenaars van laagenergiewoningen en passiefhuizen stellen dit weekend hun woning open, leiden groepjes kandidaat-(ver)bouwers rond en delen hun ervaringen rond het bouwproces en wonen in een energievriendelijke stek.

Het jaarthema is 'energiezuinige renovaties in de stad'. Je zal ook een aantal thematours kunnen volgen, onder andere 'Natuurlijk (ver)bouwen in Gent' van VIBE

Schrijf je in (als opensteller of bezoeker) via www.openklimaathuizen.be.

Fietstocht in Gent

Je zal ook een aantal thematours kunnen volgen tijdens het Klimaatweekend, onder andere 'Natuurlijk (ver)bouwen in Gent' van VIBE. In een ontspannen sfeer bezoeken we een gerenoveerde horecazaak in hartje Gent en een sympathieke arbeiderswoning in de stellingen vlakbij het Kokerpark. Na een lunch en rondleiding in het natuur- en milieucentrum de Bourgoyen, springen we binnen in een compacte huurwoning, een zonnehuis met twee wooneenheden. De verschillende stijlen van deze projecten getuigen dat het mogelijk is geëngageerde keuzes te maken, zonder daarbij de eigen prioriteiten uit het oog te verliezen.

Datum: zaterdag 7 november 2009
Prijs: 15 euro voor niet-leden, 12 euro voor VIBE-leden. Een huurfiets reserveren kan via VIBE voor 8 euro
Organisator: VIBE vzw

Beurs in Antwerpen

Hout en Groen Wonen is dé referentiebeurs over hernieuwbare energieën, duurzaam bouwen, houtbouw en gezond en milieuvriendelijk wonen. Met als jaarthema 'isolatie'. Ook VIBE baat er een stand uit.

Plaats: Beurshallen De Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen (Eilandje)
Prijs: Alle bezoekers van de Open Klimaathuizen krijgen gratis toegang tot de beurs.
Organisator: Hout en groen wonen vzw
Meer info: www.houtengroenwonen.be