Algemeen

Onweer zet Leuven blank en twee woningen in brand

Het onweer vanochtend heeft voor heel wat wateroverlast gezorgd in het Leuvense. De brandweer kreeg er veertig oproepen en moest ook twee keer uitrukken voor het blussen van een woningbrand in Haasrode en Herent. Een blikseminslag veroorzaakte de branden.

Vooral kelders en wegen liep onder water. De wateroverlast was verspreid over verschillende plaatsen van Leuven-stad tot Egenhoven, Korbeek-Dijle, Dijle, Zoete Waters in Oud-Heverlee. Ook in de omgeving van de Naamsepoort, Schapenstraat en Tiensesteenweg in het stadcentrum van Leuven liepen kelders onder. Op een 8-tal plaatsen moesten omhooggeduwde riooldeksels opnieuw geplaatst worden.

De 1 mei-laan in Kessel-lo moest een tijdlang afgesloten worden voor het verkeer. Even verderop in de Dijledreef dreigde de Vunt buiten haar oevers te treden, maar dit probleem is terug onder controle. In de Blandenstraat in Haasrode (Oud-Heverlee) en in de Vilvoordsebaan in Winksele (Herent) ontstond een dakbrand van een woning als gevolg van een blikseminslag. Door het snelle optreden van de brandweer bleef de schade in beide gevallen beperkt. Er raakten ook geen personen gekwetst.
Build for Life