Bedrijfsnieuws

Ontmoet Woningen Blavier op beurzen in België

Woningen Blavier heeft dit jaar nog een druk beursprogramma voor de boeg. Voor kandidaat-bouwers de gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de kwaliteitswoningen van de specialist in sleutel-op-de-deur bouwen.
Woningen Blavier heeft er sedert begin 2010 al heel wat beursdeelnames opzitten. De eerste beursdeelname van het jaar was op Bouw & Reno in Antwerpen en het rijtje werd voorlopig afgesloten met een succesvolle stand op Batibouw (zie foto). Voorlopig, want de komende maanden is de stand van Woningen Blavier nog te zien op verschillende beurzen verspreid over heel het land.

Van Marche-en-Famenne tot Gent

Op 27 maart as. wordt het startschot gegeven voor 10 dagen Ideaal Wonen in de Brabanthal in Leuven. Eind april staat Batimoi in Marche-en-Famenne op het programma.
Ook het najaar wordt druk, met deelname aan de Jaarbeurs in Leuven (september), Batireno in Namen (25/09 – 03/10), BIS bouw- en immosalon in Flanders Expo Gent (06/10 – 17/10), Energymons in Bergen (oktober), Batisud in Libramont (29/10 – 02/11) en Energies+ in het Wallonie Expo Center van Marche-en-Famenne (12/11 – 14/11). De laatste in het rijtje wordt Habitat in Luik (20/11 – 28/11).

Energiegeoptimaliseerde woningen

Wie de lijst hierboven heeft overlopen, heeft gemerkt dat daar ook enkele ‘energiebeurzen’ bij staan. Een bewuste keuze van Woningen Blavier, dat werkt op basis van een duidelijke en eenvoudige energiefilosofie. Energie besparen, dat is het beperken van de uitgaven en daarbij het milieu beschermen.

In de wetenschap dat energiebewust bouwen vandaag de dag geen keuze meer is, adviseert Woningen Blavier kandidaat-bouwers een aantal principes in acht te houden:
. investeer in goede isolatie voor de buitenkant van de woning en verlaag zo de K-waarde;
. kies voor een ‘Energie +’ woning om het meest uit de investering te halen;
. opteer voor de traditionele bouwwijze, die is het best aangepast aan ons klimaat;
. ga voor de best mogelijke oriëntatie van de verschillende ruimtes en profiteer optimaal van de zonnewarmte;
. maak gebruik van de beschikbare premies.

In lijn met deze filosofie biedt Woningen Blavier voor elk van zijn huizen drie mogelijke uitvoeringen aan. Het standaardmodel is een woning van hoge kwaliteit die voldoet aan de officiële normen inzake K-waarde en EPB-waarde en die in aanmerking komt voor premies op vlak van beglazing en dakisolatie. Bouwers die een stapje verder willen gaan en hun investering snel willen terugverdienen, gaan voor een energie+ model voorzien van een extra performante isolatieschil. Bewust kiezen voor een lage-energiewoning kan uiteraard ook. In samenwerking met het eigen studiebureau biedt Woningen Blavier hier volop mogelijkheden voor een project op maat.

Voor gespecialiseerd advies over energiebewust bouwen én alle andere aspecten van uw bouwproject, bent u van harte welkom op de stand van Woningen Blavier tijdens één van hogervermelde beurzen.

Ook interessant


Build for Life