Dossier Batibouw

Ontdek de nieuwste warmtepompboiler op Batibouw

  BE   13 februari 2020 Bron: Marquiz
Ontdek de nieuwste warmtepompboiler op Batibouw
De Atlantic Explorer is al enkele jaren de meest verkochte warmtepompboiler in BelgiŽ. Vergeleken met een gewone elektrische boiler, verbruikt hij immers 3 tot 4 keer minder energie waardoor je tot ca. Ä 500 euro per jaar op je energiefactuur bespaart. Met de Explorer V4 stelt ATLANTIC, specialist in alle toekomstgerichte vormen van ruimte- en waterverwarming, de opvolger voor van dit succesproduct. Met dezelfde fantastische prijs-kwaliteitverhouding als zijn voorganger, maar met nog betere technische en akoestische prestaties, en met een geoptimaliseerde aansluiting op fotovoltaÔsche zonnepanelen. Kom deze nieuwe warmtepompboiler ontdekken op Batibouw.

Een warmtepompboiler is een ecologisch en kostenefficiŽnt systeem dat onverwarmde binnen- of buitenlucht recupereert als energiebron voor de aanmaak van sanitair warm water voor keuken, bad en douche. Vergeleken met een gewone elektrische boiler verbruikt een warmtepompboiler drie tot vier keer minder energie, waardoor je tot 500 euro per jaar kan besparen, en de meerprijs soms al in 1 jaar terugverdient. Je krijgt voor dit milieubewuste systeem dan ook terecht een premie in de drie gewesten: Ä 300 in Vlaanderen, Ä 400 in WalloniŽ en rond Ä 1.400 in Brussel.

Opvolger van de Explorer V3

De belangrijkste verbeteringen van de Explorer V4 ten opzichte van de V3 zijn de nog betere technische prestaties, met een hoger rendement en een betere COP (CoŽfficient Of Performance) als resultaat.

Ook de akoestische prestaties van het toestel en de werking van de ventilator zijn verbeterd, alsook de combinatie met fotovoltaÔsche zonnepanelen werd geoptimaliseerd, voor een maximaal rendement.

De V4 heeft tevens een nieuw, aantrekkelijk design en werkt met een nieuw koudemiddel.

Tot 5 configuraties mogelijk

Ontdek de nieuwste warmtepompboiler op BatibouwDe Atlantic Explorer V4 is beschikbaar in 200 en 270 liter en dit met of zonder warmtewisselaar.

Het toestel is standaard voorzien van een elektrische weerstand maar is ook Ďsmart grid readyí, wat betekent dat je de Explorer V4 kan aansluiten op fotovoltaÔsche zonnepanelen (PV-panelen) die zonne-energie gebruiken om elektriciteit op te wekken. Elektriciteit die je kan gebruiken als voeding voor je warmtepompboiler, zodat je water gratis wordt verwarmd, en als voeding voor andere elektrische toestellen in huis.

Kies je voor de Explorer V4 met extra warmtewisselaar, dan kan je hierop een ketel of thermische zonnecollectoren (die zonne-energie gebruiken om warmte op te wekken) aansluiten. In deze gevallen spreken we van een hybride warmtepompboiler. Afhankelijk van de buitentemperatuur, de hoeveelheid zonlicht en de gevraagde hoeveelheid warmte zal hetzij de warmtepompboiler ervoor zorgen dat het water de gewenste temperatuur bereikt, hetzij de zonnecollectoren of de ketel.

Slim en geconnecteerd

De V4 beschikt over de Cozytouch-technologie die toelaat om de boiler vanop afstand met een smartphone of tablet te besturen.

Daarnaast is de Explorer V4 ook voorzien van de geÔntegreerde intelligente Smart Control-functie. Deze zorgt ervoor dat de warmtepompboiler je gewoontes leert kennen en onthoudt, om zo het verbruik maximaal in de hand te houden.

Nog sneller terugverdiend dankzij de ComfortCheque

Kiezen voor de Explorer V4 doe je best nu. Want elke particulier die tussen (15/02/2020) en 30/06/2020 dit toestel aankoopt en laat installeren, krijgt via de ComfortCheque van ATLANTIC Ä 75 op de aankoopprijs van dit toestel terugbetaald.

Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is de ComfortCheque ophalen op de Batibouwstand van ATLANTIC (stand 12.302), hem aanvragen via een ATLANTIC-installateur of via de website www.atlantic-promo.be.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo