Algemeen

Ontdek Levenslang Wonen in Kamp C

De Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK vzw) en het Provinciaal Centrum voor Duurzaam Bouwen en Wonen Kamp C bundelen de krachten en organiseren van 17 tot 19 oktober 2008 een grote sensibilisatiebeurs over "Levenslang wonen". Deze beurs vindt plaats in tenten op de site van Kamp C, Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen, Britselaan 20 te Westerlo van 12u tot 18u. Deze beurs is gratis toegankelijk.

De beurs Levenslang Wonen is het slotevenement van een uitgebreidere sensibilisatie-campagne. Het doel van deze beurs is enerzijds concrete tips geven over het inrichten van een woning die aangepast kan worden aan alle leeftijdsfasen en anderzijds bezoekers te laten kennismaken met u als mogelijke partner bij het (ver)bouwen van de woning. Levenslang wonen biedt voordelen voor jong en oud op vlak van veilig, toegankelijk en comfortabel wonen.

Op de beurs staan bouwbedrijven, thuiszorgondersteunende diensten, adviserende organisaties op vlak van levenslang wonen, voorbeeldprojecten…

Tegelijk organiseert de Provincie Antwerpen op vrijdag 17 oktober een studiedag rond meegroeiwonen. Verschillende sprekers lichten dan de aspecten van levenslang wonen toe. Thema’s die aan bod komen zijn onder meer toegankelijkheid en aanpasbaar bouwen. Vooraf inschrijven is nodig.

Zaterdag 18 oktober staat in het teken van de Opendeurdag van Kamp C. In het kader van ‘Vlaanderen bouwt met advies’ geven planadviseurs die dag gratis planadvies aan particuliere (ver)bouwers. Je bouwplan wordt overlopen en je krijgt tips in verband met zonne-energie, regenwaterrecuperatie, energie besparen, ventilatie en verwarming, premies en subsidies… Hiervoor dient m’n wel vooraf in te schrijven via info@kampc.provant.be.

Kamp C neemt ook dit jaar deel aan Open Klimaathuizen en organiseert rondleidingen over het ganse domein. De gids vertelt je meer over duurzaam bouwen en toont je de verschillende duurzame gebouwen en technieken op het domein. Naast dit alles zijn er ook inhoudelijke en informatieve workshops waar je gratis aan kan deelnemen.

Op zondag 19 oktober is er ook nog een overdekt speelpaleis waar het jonge publiek zich naar hartelust kan uitleven met reuze twister, reuze vier op een rij, stokkenvangspel, een opblaasbare luchttunnel, een ballenbad, een luchtstructuur ‘speelberg’ en opblaasbaar limbo dansen.
Build for Life