Architectuur

Onix 'Architect van het Jaar 2010'

Afgelopen zaterdag 11 december is Onix uitgeroepen tot ‘Architect van het Jaar 2010’. De jury prees het architectenbureau met zijn hoofdvestiging in Groningen voor zijn vakmanschap en de reflectie op het eigen werk.

De uitreiking van de ‘Architect van het Jaar’ prijs vond afgelopen zaterdag plaats tijden een feestelijke bijeenkomst in het Lloyd Hotel in Amsterdam. De prijs is een initiatief van ArchitectenWerk en werd voor de vierde keer uitgereikt.

De prijs heeft als doel om – naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van het gerealiseerde werk – ook de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

Onix uit Groningen en Helsingborg (Zweden), opgericht door Alex van de Beld en Haiko Meijer, won de categorieprijs voor middelgrote bureaus en werd aansluitend door de jury unaniem gekozen als 'Architect van het Jaar 2010'. Aan deze prijs is een geldbedrag van 5.000,- euro verbonden, ter beschikking gesteld door hoofdsponsor Alcoa Architectuur-systemen uit Harderwijk.

Lees verder op Architectenweb.nl