Architectuur

Onderzoekslab voor ontwerpers van start

Vandaag start de inschrijving voor de eerste ronde van het Onderzoekslab. De eerste honderd ontwerpers (architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen) die momenteel door de crisis zonder werk zitten, zullen in dit Onderzoekslab ontwerpend onderzoek verrichten naar actuele vraagstukken zoals stedelijke verdichting, herbestemming en nieuw wonen in wijken.

Zo wordt de huidige ‘time out’ benut voor reflectie en verdieping en blijft creatief talent werken aan het mooier maken van Nederland. Rijksbouwmeester en een van de initiatiefnemers Liesbeth van der Pol: ,,Als we nu investeren, leggen we de basis voor een volgende bloeiperiode in de Nederlandse architectuur, landschapsarchitectuur en stedenbouw.”

Nederland komt uit een uiterst hectische tijd van plannen, projecten en ‘gisteren af’. Nu de druk van de ketel is door de recessie, kan ontwerpend onderzoek gedaan worden voor nieuwe inspiratie, innovaties en nieuwe samenwerkingsvormen. Door ontwerpers en gegeven de multidisciplinaire opgaven ook door aanverwante disciplines.

Lees verder op Architectenweb.nl