Verbouwen

Onderzeebootloods wordt expositiehal

Rotterdam herbergt vanaf mei de grootste tentoonstellingsruimte van Nederland. Havenbedrijf Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen gaan samen de leegstaande Onderzeebootloods in de haven inrichten als tentoonstellingsruimte.

De eerste exposant is Atelier Van Lieshout, dat aan de overkant huist. De expositie in de loods neemt een kleine 5000 vierkante meter in beslag en duurt van eind mei tot en met het laatste weekend van september. Daarna wordt de loods iedere zomer heropend voor een nieuwe expositie van een nieuwe kunstenaar.

De loods uit 1937 - 20 meter hoog, 28 meter breed en 100 meter lang - is in omvang vergelijkbaar met de Turbine Hall van de Tate Modern in Londen. In de loods zal Joep van Lieshout een thematische tentoonstelling inrichten met een grote hoeveelheid sculpturen.

Het inititiatief om de Onderzeebootloods op een andere manier te gebruiken, maar het industriële karakter in tact te laten, is een idee van Havenbedrijf Rotterdam, dat in samenwerking met Museum Boijmans Van Beuningen wordt uitgevoerd. In de loods wordt nu hard gewerkt om hier en daar wat gaten te dichten in zowel de vloer als het dak.

Lees verder op Architectenweb.nl