Bedrijfsnieuws

Omzet Lafarge daalt tweede kwartaal tot 6,4 miljard

De neergang is vooral veroorzaakt door de sterke euro. Blijven de valuta-effecten buiten beschouwing, dan steeg de omzet licht met 0,8 procent.

Bij de cement signaleert Lafarge na de strenge winter een traag herstel in april en mei, de eerste tekenen van toename van bouwactiviteiten. De sterkste groei is te zien in Spanje en aan de vooravond van de Olympische Spelen in Griekenland. Frankrijk en Groot-Brittannië trekken weer bij terwijl de markt in Duitsland bij slechte prijzen aanhoudend slecht is. In de Verenigde Staten bleef de productie de eerste helft van het jaar op een matig niveau vanwege het regenachtige voorjaar dat op de koude wintermaanden volgde.
In het tweede kwartaal daalde de omzet in het segment cement met 14,6 procent tot 3 miljard euro. De toeslagstoffen en beton leverden 10,7 procent in en kwamen uit op bijna 2 miljard euro. De dakendivisie zag de omzet met 6 procent verminderen tot 679 miljoen euro. Gips verloor 1,7 procent terrein en was goed voor een omzet van 593 miljoen euro. Lafarge is werkgever van 77.000 personen. Het concern heeft vestigingen in 75 landen.
Build for Life