Bedrijfsnieuws

Omzet Boskalis blijft op hetzelfde niveau

Boskalis heeft in de eerste vier maanden van 2009 een vergelijkbare omzet geboekt als in dezelfde periode het jaar ervoor. De baggeraar verwacht voor heel 2009 eveneens hetzelfde resultaat. `Wij hebben de vruchten geplukt van het selectieve aannemingsbeleid dat we de afgelopen jaren hebben gevoerd`, zegt topman Peter Berdowski. `Dankzij dit beleid was de orderportefeuille goed en vooral ook breed gevuld bij aanvang van het jaar. Hierdoor bleven omzet en bezetting van de schepen op peil.`

De bezetting van de vloot kwam wat lager uit dan afgelopen jaar, maar dit was met name het gevolg van een aantal geplande grote reparaties. De werken die momenteel uitgevoerd worden, hebben volgens Berdowski een gezonde marge, `al hebben we aanzienlijk minder krenten in de pap dan in de twee voorgaande jaren`. De topman gaat ervan uit dat de winst wel onder het recordniveau van 2008 zal uitkomen.

De financiële positie van Boskalis is nog steeds sterk. Het bedrijf is netto schuldenvrij en beschikt over een stevige kaspositie. Boskalis blijft interesse houden in delen van Smit Internationale. Het oude Smit-Tak kan bijvoorbeeld helpen de snelgroeiende offshore-activiteiten te verbreden en versterken.

Gebaseerd op: Cobouw
Build for Life