Nieuwbouw

Olympisch velodroom in Londen geopend

De wielerbaan voor de Olympische Spelen te Londen is voltooid en in gebruik genomen. Het Olympic VeloPark London 2012 door Hopkins Architects bevat 6000 zitplaatsen.

De Britse wielrenner en viervoudig olympisch kampioen Chris Hoy opende de baan afgelopen week. Het gebouw is volgens Hopkins Architects geïnspireerd op het ontwerp van de fiets. Het in Londen gevestigde architectbureau heeft getracht de efficiency van de tweewieler te evenaren. In materiaalgebruik en constructie is eenvoud en elegantie nagestreefd.

Hoy reed dinsdagochtend een paar rondjes op de nieuwe baan, in gezelschap van andere Britse wielrenners. Hij was erg onder de indruk van de piste. ,,In het begin ben ik nog een klein beetje betrokken geweest bij de ontwikkeling van de baan. Het is geweldig om te zien hoe mooi het is geworden. Ik kan niet wachten tot 2012'', aldus Hoy.

Mike Taylor van Hopkins Architects reageerde op zijn beurt enthousiast op de uitlatingen van Hoy en de andere renners. "Om zulke ongelofelijk positieve reacties te horen is van de Britse wielrenners gaf veel voldoening.” De baan toont volgens hem “de optelsom van veel hard werken van een fantastisch ontwerpteam.” De bouw begon in februari 2009.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl