Verbouwen

Olympisch Stadion Amsterdam tijdelijk groter voor WK

Het Olympisch stadion in Amsterdam krijgt een tweede ring als Nederland en België het wereldkampioenschap voetbal van 2018 of 2022 mogen organiseren. Dat bleek maandag tijdens de presentatie van de twaalf kandidaatsteden voor de mondiale eindronde in het Evoluon van Eindhoven. De wereldvoetbalbond FIFA neemt volgend jaar december een besluit over de organisatie.

Nederland levert mogelijk vijf speelsteden en zeven stadions. De bedoeling is dat er in Amsterdam in de ArenA en het Olympisch Stadion wordt gespeeld. Rotterdam wil naast de Kuip een nieuw onderkomen voor 80.000 toeschouwers bouwen.

Endhoven, Heerenveen en Enschede zijn de andere kandidaatsteden van Nederland. België presenteerde de speelsteden Brussel, Antwerpen, Genk, Gent, Brugge, Charleroi en Luik.

De FIFA eist dat alle WK-stadions een (tijdelijke) capaciteit van 44.000 toeschouwers hebben. De finale en de openingswedstrijd worden gespeeld in een stadion van 80.000 fans.

Behalve het nieuwe stadion in Rotterdam, krijgen de Amsterdam ArenA en het Koning Boudewijnstadion in Brussel mogelijk ook die capaciteit. Andere kandidaatsteden moeten nog beslissen of ze hun stadion tijdelijk of definitief uitbreiden.

Lees verder op Architectenweb.nl