Duurzaam Bouwen

OVG Projectontwikkeling zet in op duurzaam

OVG Projectontwikkeling richt zich op duurzaam bouwen. De ontwikkelaar is voortdurend op zoek naar partijen die vooruitstrevend bezig zijn en die een hoog ambitieniveau nastreven. Voor express- en postbedrijf TNT ontwikkelde OVG tien duurzaam gebouwde green offices en nam het tevens het beheer op zich. Volgens Marlon Huysmans, directeur Sustainability bij OVG Projectontwikkeling, gaan klantgerichtheid en duurzaamheid hand in hand.

Volgens Huysmans hoeft de crisis niet te leiden tot een achteruitgang van duurzame bouw. Maar dan moet de klant zich er wel van bewust zijn dat duurzaam niet duurder hoeft te zijn en zelfs besparingen kan opleveren door verminderd energieverbruik. Belangrijk is ook dat de duurzaamheid van het product inzichtelijk wordt gemaakt. De Dutch Green Building Council werkt momenteel aan een stelsel van criteria om de duurzaamheid van gebouwen vast te kunnen stellen. De uitgangspunten voor Green Buildings zijn: 8,9% lagere exploitatiekosten, 7,5% hogere restwaarde, 3,5% betere bezetting en 6,6% hogere ROI.

De terugverdientijd van investeringen in duurzaamheid bij kantoren en bedrijfsruimten wordt door beleggers geschat op ongeveer vijf jaar. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de vraag naar duurzaam vastgoed vanaf 2010 zal toenemen.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt