OIII revitaliseert Rabobank hoofdkantoor in Utrecht

  NL   10 december 2012 Bron: OIII
OIII architecten is geselecteerd voor de revitalisatie van het Rabobank gebouw aan de Croeselaan in Utrecht. Dit opvallende gebouw, sinds begin jaren ’80 het hoofdkantoor, is recent in oppervlakte verdubbeld met de bouw van de “Verrekijker”. De revitalisatie betreft het eerste deel van het complex, dat na 30 jaar toe is aan vernieuwing om het klaar te maken voor een tweede leven. Naast het verbeteren van het comfort en het vergroten van de duurzaamheid is ook het implementeren van een nieuw concept voor de werkomgeving onderdeel van de opgave. De karakteristieke buitenzijde van het gebouw wordt zoveel mogelijk ongemoeid gelaten.

De opdracht omvat de 2e tot 8e verdieping van het gebouw, in totaal 32.500 m2 BV O. Hier zal een nieuwe werkomgeving worden gemaakt voor 3000 FTE .
Het ontwerp dat OIII architecten in het kader van de architectenselectie heeft gemaakt gaat uit van zo min mogelijk wijzigingen van het bestaande casco. De interne organisatie van het gebouw, die nu bestaat uit gangen en kamers, wordt op een inventieve manier omgevormd tot een vloeiende ruimte. In deze ruimte worden de bestaande kernen geïntegreerd in multifunctionele objecten. Door de wijze waarop deze onderdelen op een kantoorvloer zijn gepositioneerd ontstaat een geleding in goed geproportioneerde deelgebieden. De kantooromgeving zal voor een belangrijk deel ingericht worden als activiteit-gebonden werkplekken.

Een belangrijk aspect van het project is de wijze waarop de filosofie van de Rabobank op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen in praktijk zal worden gebracht. In zowel realisatie als exploitatie zal het streven naar meer duurzame samenleving gestalte moeten krijgen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo