OIII ontwerpt innovatief instituut voor Design en Virtual Reality

23 februari 2011 Bron: OIII architecten
Na een meervoudige opdracht is aan OIII architecten de opdracht gegund voor een ambitieus nieuwbouwproject in Noord Frankrijk voor het opleidingsinstituut Supinfocom: Plateau Numérique. De Kamer van Koophandel van de noordelijke regio heeft dit opleidingsinstituut eind jaren 80 opgericht en treedt op als opdrachtgever. Het instituut leidt op voor een breed veld van design, zoals Industrieel ontwerp, virtual reality, digitale animatiefilms en videogaming. Het 18.800 m² grote project is het eerste grote complex dat wordt gerealiseerd op een nieuw ontwikkeld terrein aan de oevers van de Schelde aan de rand van Valenciennes en is bedoeld voor bedrijven en opleidingsinstituten.

De drie verschillende opleidingen en bedrijven krijgen ieder hun eigen domein, maar allen onder één dak. Het ruime middengebied met specifiek vormgegeven collegezalen en auditorium, waar de vleugels op aantakken biedt de mogelijkheid van ontmoeting en uitwisseling van kennis tussen studenten en jonge ondernemers. Door het inzetten van natuurlijke elementen binnen het gebouw en het gebouw te openen naar de omgeving vormt het een verbindend element tussen natuur, de door de mens gemaakte wereld en de virtuele realiteit.

Een ingenieus klimaat- en gebouwbeheerssysteem zorgt op eenvoudige wijze voor een behaaglijk en energie-efficiënt binnenklimaat. De groene hoven en de atria vervullen daarin een belangrijke rol.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo