Algemeen

Nominaties Aannemer Innovatieprijs bekend

Uit de in totaal 18 geselecteerde inzenders zijn vijf uitvindingen genomineerd voor de Aannemer Innovatieprijs 2005. Deze prijs, de titel en een cheque van 1000 euro, zal op de Bouwbeurs in Utrecht worden uitgereikt.

De Aannemer Innovatieprijs is een initiatief van het blad Aannemer, dat hiermee de praktische vindingrijkheid op de bouwplaats wil stimuleren.De ideeën die Aannemer afgelopen twee jaar publiceerde, gingen nooit over procesinnovatie of vernieuwing van businessmodellen, maar waren puur op de uitvoerende praktijk gericht. Alle uitvindingen zijn dan ook gedaan door mensen uit de praktijk. Zij werden zonder uitzondering tot innoveren aangezet door ergernis.

De genomineerden zijn:
1. Profielstelklem voor metselwerk
een vinding van de gebroeders Haverdil uit Ulft.
www.klaassen.com

2. Waterkerend element voor de spouwmuur
een inzending van H. Wegkamp uit Weiteveen
www.mendesa.nl

3. Stekeindbescherming
een inzending van P. van Leeuwen van de firma Rebarr
www.rebarr.nl

4. Isolatiesteen
een inzending van E. Smits uit Schijndel
www.ubbink.nl

5. Steigerbumper
ingezonden door Marcel van der Roest uit Lelystad.
www.steigerbumper.nl

De AIP-kandidaten hebben twee gemeenschappelijke kenmerken: hun teleurstelling dat ze op de schappen van de reguliere bouwmaterialenhandel niet het bouwmateriaal of gereedschap aantroffen dat hun ergernis kon wegnemen en niet blijven steken in gemopper, maar zelf voor de oplossing zorgen. Structurele aandacht dus voor innovatie en via Aannemer en de Aannemer Innovatie Prijs een podium om de uitvinding met collega-aannemers te delen. In het maartnummer van Aannemer kunt u alles lezen over de winnaar van de Aannemer Innovatie Prijs 2005.

Uiteraard blijft Aannemer inventieve aannemers een podium voor hun uitvindingen bieden. Dus als u iets bedenkt waarmee u uw werk slimmer, sneller, veiliger, efficiënter of kwalitatief beter kunt uitvoeren en dat naar uw smaak in aanmerking komt voor de AIP, aarzel dan niet, maar neem contact op met de redactie.
U kunt uw ideeën mailen aan: peter.de.winter@reedbusiness.nl
Bellen mag ook, tel +31 (0)314 - 349 665.
Build for Life