Algemeen

Nog zes weken en Batibouw 2005 opent haar deuren

De nationale bouwbeurs Batibouw opent haar deuren op Brussels Expo van 24 februari tot en met 6 maart 2005 onder het motto ‘Het Eerste Huis’.

De twee eerste dagen, 24 en 25 februari, zijn meer dan ooit voorbehouden voor vaklui die zich kunnen voorinschrijven op www.batibouw.com via de persoonlijke code die ze ontvingen via exposanten of andere kanalen. Zo verkrijgen zij hun gratis badge op voorhand om files aan de ingang te vermijden.
Nieuw dit jaar is dat ook de particulier tijd kan winnen aan de ingang en zijn tickets nu op de beurswebsite online kan aankopen.

Naast de bijna 1.000 exposanten die de laatste snufjes brengen rond bouwen, verbouwen en inrichten staat Batibouw 2005 in het teken van de interactiviteit.
Nagenoeg elke dag van de beurs brengen de organisatoren debatten, evenementen, prijsuitreikingen waar vaklui en/of particulieren op aanwezig kunnen zijn en waaraan zij actief kunnen deelnemen.
De aangekaartte thema’s van deze debatten zijn o.a. de aansprakelijkheid van architecten, bouwen met aandacht voor sociale- en milieuaspecten, duurzaam bouwen en groene daken.
Ook bij de evenementen kunnen de bezoekers actief meewerken. Zij kunnen dit jaar mede de winnaar van de Glazen Baksteen bepalen door online hun stem uit te brengen.
Voor wie even tijd heeft tussen het bezoeken van de beursstanden en het bijwonen van de debatten zijn er in Hal 3 doorlopende demonstraties voorzien van traditionele bouwberoepen. Jonge tegelzetters, metsers, steenslijpers, schrijnwerkers, installateurs van air conditioning en dakleggers zijn er continu aan het werk.
Deze demonstraties zijn een perfecte training voor onze jeugd die ons land in 2005 zal vertegenwoordigen op de Internationale beroepenwedstrijd in Helsinki.

In Hal 4 vinden we twee nieuwe sectoren. Enerzijds het Bankvillage met alle grote banken, anderzijds de sector Outdoor ; alles wat met ‘rondom het huis’ te maken heeft.

Wie meer info wenst ivm uren, toegang, exposanten of kalender van de activiteiten die Batibouw 2005 biedt kan nu reeds terecht op www.batibouw.com

Alvast een goed bezoek, op de website en tot op de beurs…
Build for Life