Algemeen

Nimbus gaat voor 'groen' met LED.next en 'Green Light'

Na uitgebreide research, slaagde Nimbus erin een nieuwe dimensie te geven aan LED-verlichting. Het vernieuwde gamma is niet alleen spaarzamer, duurzamer en flexibeler, maar geeft ook een sfeervollere verlichting. Met dit ‘GreenLight’ concept staaft Nimbus zijn stelling dat LED-verlichting dé verlichting van de toekomst is en geeft het de klassieke verlichting het nakijken.

Minder energie, ...

Slinkende of onbetaalbare energievoorzieningen bezorgen veel regeringsleiders, bedrijfsleiders en particulieren flink wat kopzorgen. Nimbus kan hen met het nieuwe 'Green Light' concept alvast wat gemoedsrust bezorgen. De nieuwe LED.next-lampen worden op een milieu-vriendelijke manier geproduceerd en besparen daarenboven 50 tot 90% meer energie in vergelijking met traditionele lampen. Ze gaan gemiddeld 25 maal langer mee dan de doorsnee halogeenverlichting. Zelfs na hun extreem lange en nagenoeg onderhoudsvrije levenduur van ca. 50.000 uur brandtijd, zijn ze volledig recycleerbaar. Die lange levensduur hebben ze grotendeels te danken aan de geringe warmteontwikkeling. Verbrande vingers behoren dus voorgoed tot het verleden!

Een andere optie waar het nieuwe LED-gamma mee is uitgerust, is de 'meedenkende elektronica'. Het geheim van deze topper qua energiebesparing zit hem in een miniscule bewegingsdetector. Wanneer die gedurende 3 minuten geen beweging meer waarneemt, wordt het verlichtingsniveau automatisch gedimd tot 20% van het vermogen. Wanneer de ruimte opnieuw betreden wordt, gaat de eerste lichtbron meteen weer voor 100% branden en geeft ze die boodschap ook door aan de volgende lichten in die ruimte. Deze formule maakt dat de Module Q bijzonder geschikt is voor het gebruik in openbare en bedrijfsgebouwen.

... maar daarom niet minder sfeervol!

Het 'Green Light' concept gaat echter nog veel verder dan louter duurzame en zuinige verlichting. Na intens ontwikkelingswerk biedt de Nimbus LED-verlichting nu ook een warm, geel licht, sterk gelijkend op dat van een traditionele gloeilamp.

Een verdere vergelijking tussen de traditionale verlichting en de LED's gaat echter niet op. Zo is de verlichting van de Module Q veel diffuser dan die van een halogeenlamp. De reden hiervoor is dat de Module Q een veel bredere lichtwerking heeft en ook de aangrenzende vlakken mee verlicht. Resultaat is een meer diffuse verlichting en een aangenamere sfeer. Daarenboven kan je met de nieuwe Module Q werkelijk alle kanten op. Het lenzensysteem laat toe te kiezen uit een breedstralende, diepstralende of assymetrische lichtverdeling. Met deze techniek wordt het leggen van lichtaccenten kinderspel.

Ook het design is een onderscheidende factor. De combinatie van een innovatieve aanpak, kwalitatieve materialen en een puristisch design geven de Nimbus producten een heel herkenbare look and feel.
Build for Life