Bedrijfsnieuws

Nike huurt gebouw op Hilversum ArenA Kantorenpark

In het ArenA Kantorenpark Hilversum is gestart met de bouw van een rond de atletiekbaan gebogen kantoorgebouw met circa 4300 m2 kantoorruimte en een parkeergarage voor 77 auto's onder het gebouw. Het Amerikaanse Nike-concern, dat met zijn kantoorcampus al aan de lange zijde van de atletiekbaan is gevestigd, heeft het gebouw gehuurd en noemt het ‘Paula Radcliffe Building’, naar de Britse wereldrecordhoudster op de marathon.

DTZ Zadelhoff bracht in collegiale samenwerking met Castanea Bedrijfsmakelaars de transactie tot stand namens de ontwikkelingscombinatie van Delta Lloyd Vastgoed en Phoenix Bouwontwikkeling. Re-Creations begeleidde Nike in het aanhuurtraject.

Het pand zal in de loop van 2009 worden opgeleverd. Het ontwerp van de Bergense architect Maarten Min (Min2 Bouw-kunst) ligt zo dicht tegen de atletiekbaan aan dat het zelfs inhammen krijgt om de speerwerpers een goede aanloop te bieden en om de 100 meter ruim baan te geven bij de start.

Rond deze tijd start ook de bouw van een uitbreidingsplan van 6000 m2 voor Kroymans, eveneens door Min2 ontworpen. Bovendien is op deze locatie een kantoorvilla in voorbereiding, waarvoor reeds een huurovereenkomst is gesloten. Over de bouw van een piramidevormig gebouw van 6000 m2 tegenover het Paula Radcliffe Building zijn nog gesprekken met kandidaten gaande.

In de nabije toekomst worden nog circa 14 kavels bebouwd in het naast ArenA Park gelegen ArenA Campus. Hier zijn onder meer reeds Vedior en InterAccess gevestigd. Delta Lloyd Vastgoed en Phoenix Bouwontwikkeling werken bij deze ontwikkeling samen met Multi Vastgoed.
Build for Life