Algemeen

Nieuwe wereldorganisatie Bouw- en Houtbonden

In december 2005 is in Buenos Aires een nieuwe organisatie opgericht die de belangen van de arbeiders in de hout- en bouwsector gaat behartigen.

Dat meldt Hout- en Bouwbond CNV op haar website. Voorafgaand aan de oprichting werden op 8 december de beide bestaande wereldbonden, te weten het Wereld Verbond voor Bouw- en Houtarbeiders (waarbij de Hout- en Bouwbond CNV is aangesloten) en de Internationale bond voor Bouw- en Houtarbeiders opgeheven.

BWI
De nieuwe organisatie, die de naam Building en Wood Workers’ International (BWI) heeft gekregen, organiseert in totaal meer dan 12 miljoen leden verdeeld over ruim 350 bonden in 130 landen.

De Hout- en Bouwbond CNV werd bij dit congres vertegenwoordigd door voorzitter Arend van Wijngaarden, die de kracht van deze organisatie vooral ziet liggen in het feit dat de organisatie een sterkere positie zal hebben bij de gesprekken die er periodiek plaats vinden met de ILO, de Wereldbank en allerlei andere internationale instellingen. Verder zal het mogelijk worden meer inspanningen te verrichten voor de ontwikkeling van vakbonden in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Oost Europa.

Build for Life