Nieuwe website Deceuninck meer dan alleen een nieuw jasje

  BE   26 april 2017 Bron: Marquiz
Nieuwe website Deceuninck meer dan alleen een nieuw jasje
Als marktleider in profielen voor duurzame bouwtoepassingen investeert Deceuninck niet enkel permanent in de ontwikkeling van nieuwe producten. Ook op het vlak van communicatie zit het bedrijf geen moment stil. Nu het internet het meest gebruikte informatiekanaal geworden is en de surfer ook in een digitale wereld – terecht – een steeds persoonlijkere aanpak en steeds meer interactiviteit en meer betrokkenheid van een fabrikant verwacht, ontwikkelde Deceuninck een compleet vernieuwde website die al deze verwachtingen zo goed mogelijk wil inlossen.

Digitale transformatie

Een eerste belangrijke vernieuwing van de website www.deceuninck.be is dat ze responsief is. Dit wil zeggen dat ze zich automatisch aanpast aan de schermgrootte en het toestel van de gebruiker.

“In een wereld van digitale transformatie was het responsief maken van de site een absolute evidentie”, legt Philippe Verriest, marketingverantwoordelijke van Deceuninck Benelux uit. “Begin 2011 gebeurde slechts 1% van de websitebezoeken via mobiele toestellen, in 2012 was dat al 5%, en in februari 2017 noteerde howwebrowse.be dat bijna dan de helft van de Belgische surfsessies via een smartphone (37,8%) of een tablet (11,3%) gebeurt.

Het responsieve design van de vernieuwde deceuninck.be-site zorgt er enerzijds voor dat personen die naar onze website surfen een veel betere gebruikservaring hebben, de site veel eenvoudiger kunnen bekijken en veel gemakkelijker doorheen de site kunnen navigeren.

Anderzijds is het zo, dat mobielvriendelijke websites zoals www.deceuninck.be er nu één is, door Google beloond worden met een hogere ranking. Je zal de website dus hoger in de resultatenlijst van Google aantreffen wanneer je zoekt naar informatie over bouwen, verbouwen, profielen, ramen, deuren, gevelbekleding, tuin- en interieurtoepassingen.“

Customer journey

Naast het responsieve design werden ook de ‘look and feel’ en de navigatie van www.deceuninck.be grondig aangepakt. Zodoende wordt de bezoeker zo goed mogelijk bijgestaan in zijn ‘customer journey’, i.e. het traject dat een particuliere consument aflegt alvorens tot de aankoop van een product over te gaan. Ook kan de actieve bouwprofessional die naar de deceuninck.be-site surft, de gewenste informatie veel sneller en eenvoudiger vinden.

Hiervoor werd in de eerste plaats de homepage compleet herdacht, herwerkt tot ‘onepager’ en voorzien van een specifieke ingangsbutton voor ‘professionals’.

De bezoeker van de website kan vanuit de homepage door de website navigeren door in te loggen op het menu bovenaan links, door in de zoekbalk centraal bovenaan een zoekterm in te geven, of via de centrale foto van een woning waarin alle toepassingsgebieden zijn verwerkt: ramen, deuren, schuifdeuren, luiken, rolluiken, terras, gevelbekleding, dakoversteken, interieurtoepassingen …

Ook de interactieve online-tools van Deceuninck, zoals de energiecalculator en de kleurensimulator, krijgen op de homepage-‘onepager’ van www.deceuninck.be een heel centrale plaats toegewezen. Hetzelfde geldt voor de duidelijke link naar Deceuninck-professionals en de mogelijkheid om vrijblijvend offertes, folders of stalen aan te vragen.

De homepage van de nieuwe Deceuninck.be-site wordt bovendien constant up-to-date gehouden en bijgewerkt. Zo is er vlak onder de centrale foto plaats voorzien voor een glijdende banner waarop actuele promotionele acties van Deceuninck aangekondigd zullen worden. En onderaan de homepage-onepager staan de meest actuele Deceuninck-blogartikels – waarop de bezoeker zich trouwens kan abonneren – gepubliceerd.

Daarnaast werd de website aangevuld met de laatste online-filmpjes van Deceuninck – zoals bijvoorbeeld het filmpje over Deceuninck Zendow#neo Premium onder de rubriek ramen. Ook wordt duidelijk verwezen naar de verschillende sociale-mediakanalen waarop Deceuninck permanent actief is (Facebook, Twitter, Pinterest, Linkedin, Google Plus…) en waarop geïnteresseerden alle Deceuninck-productinnovaties en alle overige berichtgeving van dichtbij kunnen volgen.

Om de surfervaring permanent te kunnen optimaliseren voorzag Deceuninck zijn nieuwe site ten slotte van een online enquêtetool die continu gerichte feedback van de gebruiker capteert.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo