Algemeen

Nieuwe trendkleuren van Histor in de kant-en-klare muurverf

Histor presenteert 14 nieuwe en intrigerende trendkleuren: van brem tot kaviaar, van dadel tot druif, van schors tot zeeschuim. Daarvoor putte Histor inspiratie uit de samenleving zelf en liet het verfmerk zich leiden door vernieuwing én verrassing...

Histor, vooruitstrevend in kleur, actualiseert steeds zijn kleurcollecties. Dit jaar is de lijn kant-en-klare muurverf uitgebreid. De trendwatchers van Histor Colorstudio hebben zich daarbij laten inspireren door de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. De economie trekt aan, mensen hebben het beter en stralen dat ook uit. Ze willen meer laten zien wie ze zijn, ook in de aankleding van hun huis. Zonder te overdrijven, maar wel met lef en karakter.

In de 14 nieuwe trendkleuren van Histor komen al deze elementen samen. De nieuwe kleuren weerspiegelen hoe we ons als samenleving (willen) voelen: open en helder. En met het uitgebreide assortiment dat Histor voert, kan iedereen zijn persoonlijke sfeer in huis creëren.

“Kleur is emotie. Kleur kiezen doen we meer en meer op gevoel en minder met het verstand. Histor heeft nieuwe kleuren ontwikkeld die dicht bij ons gevoel liggen. Kleuren die stimulerend en inspirerend zijn, die ontspannend en harmoniserend werken of die juist aanzetten tot creativiteit of spiritualiteit. Kortom voor elk gevoel is er een gepaste kleur met karakter”, aldus één van de trendwatchers van de Histor Colorstudio.

14 nieuwe trendkleuren!

De 14 nieuwe trendkleuren die door de Histor Colorstudio zijn ontwikkeld, beslaan het hele kleurenspectrum – van geel tot off-black – en hebben nieuwsgierig makende namen: mystiek, druif, zeeschuim, glas, voorkeur, brem, carrousel, dadel, haas, cacao, schors, kaviaar, lila en overvloed. Ze zijn verkrijgbaar in een handige verpakking van 1 l tot 5 l.

Van felrood naar warme huidskleur met rozetinten
In de roodlijn is er een verschuiving naar het oranje. Rood straalt hiermee meer durf uit. Met de trendkleur ‘overvloed’ ontdek je een felle maar tegelijk warme kleur. Helemaal aan de andere kant van dit spectrum wordt ook roze steeds populairder. Deze tinten sluiten alvast aan op de trend om in huis te zoeken naar geborgenheid, warmte en veiligheid. Een mooi voorbeeld daarvan is de trendkleur ‘lila’.

Spiritueel paars en mystiek blauw
Het gebruik van paarse kleuren staat voor spiritualiteit. Histor heeft zijn collectie uitgebreid met het krachtige paarse ‘druif’. Een kleur met uitstraling. In de blauwtinten komen nuances naar voren die goed passen in de trend van typische Hollandse combinaties. Met ‘mystiek’ krijgt een wand niet alleen een prachtige naam, maar ook een dromerige uitstraling.

Groen brengt de natuur in huis
Groen blijft in. De groenlijn van Histor herbergt veel tinten uit de natuur, van grasgroen tot geelgroen. ‘Zeeschuim’ en ‘glas’ zijn de opvallende nieuwkomers – trendkleuren die uitnodigen tot gewaagde combinaties die bijna fluorescerend zijn.

Gele rijkdom
In de geellijn komt Histor met de twee nieuwe stimulerende trendkeuren ‘voorkeur’ en ‘brem’. Deze uitgesproken warme en rijke kleuren hebben een bijna gouden gloed en creëren een stille luxe.

Op-en-top warmte met bruin-oranje
Deze rijkelijke en warme tinten blijven scoren. Het oranjebruine ‘carrousel’ inspireert tot rijke creaties, terwijl ‘dadel’ de warmte van het Midden-Oosten in huis brengt. En wil wie er niet een wand met het verleidelijke ‘cacao’? De nieuwe chique trendkleur ‘haas’ evenaart dan weer de luxe van een hotel.

Kaviaar als echte off-black
Het zwart-wit interieur is al langer een trend. Naast het echte zwart is er nu off-black ‘kaviaar’. Off-black biedt alle ruimte voor het creëren van sterke contrasten met bijvoorbeeld felle kleuren. Iets subtieler is de kleur ‘schors’ die richting antraciet gaat.

Kant-en-klare trendkleuren in de nieuwe Kleurwijzer: snel, gemakkelijk en duidelijk!

De nieuwe trendkleuren behoren tot de Histor Perfect Finish Kant-en-Klaar Muurverf Mat. Kleur kiezen is leuk maar niet altijd gemakkelijk. Daarom heef de Histor Colorstudio de Kleurwijzer ontwikkeld. Een handig boekje waarin alle Histor kant-en-klare kleuren en de nieuwe trendkleuren overzichtelijk staan opgedeeld in kleurfamilies. In de Kleurwijzer staan daarnaast ook veel nuttige tips over het toepassen van kleuren in het interieur. Erg inspirerend zijn de kleurcombinaties die door de Histor Colorstudio in de Kleurwijzer worden gepresenteerd met de handige kleurkompassen. Een keuze maken wordt daardoor een stuk eenvoudiger. De Kleurwijzer is gratis te verkrijgen bij de doe-het-zelfzaak, gespecialiseerde verfhandel of via www.histor.be.

Verkoopprijs:
Perfect Finish Kant-en-Klaar Muurverf Mat:
1 l €14,50
2,5 l € 31,15
5 l € 54,90