Dossier Batibouw

Nieuwe gipsplaat voor zeer vochtige ruimtes

26 februari 2013 Bron: Siniat
Siniat heeft recent zijn nieuwe PrégyWAB gipsplaat gelanceerd. PrégyWAB is speciaal bestemd voor zeer vochtige ruimtes en plekken met verhoogde vochtigheid. Deze extra vochtwerende plaat, met zijn opvallende oranje kleur, is ideaal voor de opbouw van douches, keukens, sauna’s … en biedt het onovertroffen verwerkingscomfort dat we van een gipsplaat gewoon zijn.

Geen vochtplekken of schimmels
Bouwen en verbouwen zonder gipsplaten, we kunnen het ons nog moeilijk voorstellen. In enkele decennia heeft de gipsplaat zowel de harten van professionals als doe-het-zelvers veroverd. Alleen in zeer vochtige ruimtes was het nog uitkijken en werden gipsplaten intensief met primers behandeld of koos men voor andere materialen. Met PrégyWAB is dit verleden tijd: deze WAB-gipsplaat (‘wet area board’) is speciaal bestemd voor zeer vochtige ruimtes zoals sauna’s. Ze biedt een grotere vocht- en schimmelwering in combinatie met de gemakkelijke verwerkbaarheid van gipsplaat.

Zelfde plaatsingscomfort
PrégyWAB biedt net dezelfde voordelen als gewone gipsplaat: je kan de plaat snijden met een breekmes, voorboren hoeft niet, ze is makkelijk te schilderen of te bezetten met bijvoorbeeld faience en een primer is niet nodig. Installatie gebeurt met de gebruikelijke profielen en schroeven, voor de voegen heeft Siniat een speciaal extra-vochtwerend voorgemixt voegmiddel ontwikkeld en een voegband van 50 mm. Merk ook op dat de PrégyWAB-gipsplaat lichter is dan een waterwerende cementplaat, een extra voordeel voor de installateur. De plaat kan zowel worden toegepast op wanden als plafonds en laat zich moeiteloos combineren met andere gipsplaten van Siniat.Praktisch
De PrégyWAB-platen zijn verkrijgbaar in afmetingen van 1200 x 2400, 1200 x 2600 en 1200 x 3000 mm. Verkrijgbaar in de dikte 12,5 mm.

U vindt de nieuwe PrégyWAB gipsplaten op Batibouw 2013 in Paleis 5, stand 105.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo