Verwarming & Sanitair

Nieuwe Vantage thermostaat voor intelligente woningen

Vantage, marktleider in domotica-oplossingen, kondigde vandaag de lancering van een nieuwe communicerende thermostaat aan, met een modernere look en een gemakkelijk af te lezen display met achtergrondverlichting. Via de aanraakgevoelige toetsen op de voorkant van de thermostaat kan de gebruiker het lopende programma bovendien tijdelijk uitschakelen om de temperatuur van een bepaalde ruimte aan zijn of haar wensen van dat ogenblik aan te passen. Tenzij er iets anders ingegeven werd, zal de thermostaat daarbij automatisch binnen het uur terug naar de gewone systeemprogrammering overschakelen zonder geplande verwarmings- of koelevents echter in het gedrang te brengen.

Een communicerende thermostaat is zonder meer ook een essentieel onderdeel van een echt intelligente woning. Met dit product kunt u als gebruiker dan ook de nodige signalen naar aanraakschermen doorheen het ganse huis versturen, ontvangt u onmiddellijk feedback over de actuele status van de omgevingsinstellingen van uw woning en kunt u, waar nodig, ook veranderingen aanbrengen.

Afgezien van het feit dat het systeem de gebruiker onmiddellijk feedback geeft, werd deze nieuwe Vantage thermostaat daarnaast ook ontworpen om alles aanzienlijk te vereenvoudigen voor de gespecialiseerde installateur. Voortaan hebt u trouwens ook geen verschillende thermostaten voor verschillende systemen meer nodig. De nieuwe thermostaat laat zich namelijk gemakkelijk integreren in de meeste HVACwoningsystemen, inclusief verwarmings- en koelsystemen of warmtepompen met één of meerdere stadia.

Een ander voordeel van de nieuwe Vantage thermostaat is verder dat het toestel rechtstreeks signalen kan ontvangen van zowel interne als externe sensoren, waardoor er geen bijkomende hardware meer nodig is om de ontvangen signalen te interpreteren. De eventuele interne en externe temperatuurmetingen zijn ten slotte ook gemakkelijk afleesbaar op het scherm van de thermostaat of kunnen naar de Vantage aanraakschermen doorgestuurd worden, zodat de gebruiker onmiddellijk een overzicht heeft van de actuele status van de woonomstandigheden in zijn of haar huis.

De nieuwe Vantage communicerende thermostaat is verkrijgbaar bij elke erkende Vantage verdeler en is compatibel met elk Vantage verlichtings- en domoticasysteem.