Architectuur

Nieuwe NAV website moet dienstverlening uitbreiden

Nieuwe NAV website moet dienstverlening uitbreiden
Vandaag startte NAV, de Vlaamse Architectenorganisatie, met een nieuwe website. De site www.nav.be behield de sterke punten van zijn voorganger maar verruimde zijn informatief aanbod door zich voluit te richten op een nieuwe kennisdatabank. De NAV website is ongetwijfeld de drukst bezochte website voor architecten in Vlaanderen. Naast dagelijks nieuws bestaat de website uit diverse nuttige tools zoals een jobplatform, administratieve controle van het bouwbedrijf en een zoekrobot voor studieopdrachten voor architecten.

Onder impuls van arch. Christophe Van Oyen zette NAV in 1996 als één van de eersten zijn stappen op het wereldwijde web. Dagelijks bezoeken bijna 1.000 architecten de NAV website. Elke dag vinden ze er vers nieuws dat belangrijk is voor hun beroepspraktijk maar ook tal van administratieve tools zoals modelbrieven en -documenten.

De kennisdatabank wordt het paradepaardje van de website. Geleidelijk maar toch vastberaden moet deze databank verder uitgroeien. Hiermee bieden we accurate informatie aan om de praktijk van de architect te vereenvoudigen.

Webontwikkelaar Ally Graph X uit Roeselare stond in voor de ontwikkeling van de nieuwe NAV website. De site wordt volledig aangestuurd vanuit een databank zodat iedere secretariaatsmedewerker kan meewerken aan het up to date houden.

Zie ook: www.nav.be