Nieuwbouw

Nieuwbouwproject Park Interlin in Beveren-Leie krijgt vorm

Zo’n zes maand na de officiële 1° steenlegging is het een drukte van jewelste op de site van het nieuwbouwproject “Park Interlin” in het hartje van Beveren-Leie. Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie, bouwt er naarstig verder aan ‘Park Interlin’.

“Dit is in vele opzichten een uitzonderlijk project. Het was onze uitgesproken wens om samen met het stadsbestuur van Waregem en het architectenbureau ‘Architecten Cnockaert’ uit Kortrijk, tot een unieke omgeving te komen waarin leef- en woonkwaliteit centraal staan”, zegt Frank Vanmeenen, Marketing en Sales Manager van het bouwbedrijf.

Met de voorlopige oplevering van de eerste woningen eind april en de oplevering van de wegenis midden mei, wordt stilaan ook op het terrein duidelijk hoe deze 6 hectare tellende site er in de toekomst zal gaan uitzien.

“We hebben gekozen voor een uniek woonconcept met als thema ‘Wonen in het park’. Het hoofdaccent ligt dan ook op wonen, groen en ontspanning. Een derde van de openbare ruimte zal worden ingericht als parkzone met waterpartijen. In zijn geheel is dit project goed voor zo’n 150 wooneenheden, opgebouwd uit 3 zones met elk een eigen woontypologie. Zo is er een parkzone met integratie van 3 villa-appartementen, een woonzone met koppelwoningen en een zone bestaande uit speelstraten met aaneengesloten bebouwing (Modus woningen). Elke individuele woning zal langs strakke, groene woonstraten rechtstreeks toegang en zicht geven tot de parkzone,” aldus nog Frank Vanmeenen



Betaalbaar wonen.
Burgemeester van de Stad Waregem, Kurt Vanryckeghem, is van mening dat dit project een bijkomende dynamiek aan het centrum van Beveren-Leie zal geven. “ Het was onze bedoeling om, samen met de projectontwikkelaar, te streven naar een ontwerp dat inspeelt op de maatschappelijke trends die vandaag de dag leven: kwalitatieve woningen met aandacht voor energiezuinigheid en betaalbaarheid. De verschillende soorten bebouwing, en de samenhang tussen privatieve- en openbare ruimtes zullen in Park Interlin bovendien voor de nodige sociale interactie zorgen, ” aldus Kurt Vanryckeghem .

Volgens Rik Soens, Eerste Schepen van de Stad Waregem, mag de betaalbaarheid inderdaad niet uit het oog worden verloren. “Een aangename woonomgeving realiseren te midden van het groen, en toch vlakbij het centrum is mooi. We hebben er vanuit het stadsbestuur echter ook steeds over gewaakt, dat er bij het ontwerp van dit project voldoende aandacht werd geschonken aan de creatie van betaalbare woongelegenheden. Een budgetvriendelijke nieuwbouwwoning vinden in de eigen regio moet ook voor onze gezinnen mogelijk blijven”, aldus nog Rik Soens.

Ook op het vlak van verkoop van de appartementen en woningen mag van een succes worden gesproken. Op een totaal van zeventig wooneenheden, die in een eerste fase worden aangeboden, vonden er tot op heden een veertigtal hun weg naar een nieuwe eigenaar. “De evenwichtige mix van woonvormen en de budgetvriendelijke architectuur, die toch voldoende creatieve aspecten bevat om aan elk van de woongelegenheden een eigen, specifiek karakter te geven blijkt aan te slaan,” besluit Frank Vanmeenen.

Het woonproject “Park Interlin” ligt te midden van de dorpskern van Beveren-Leie. De nabijheid van de N43 zorgt voor een vlotte bereikbaarheid en ontsluiting naar Waregem, Kortrijk en de E17.

Ook interessant