Nieuwbouw

Nieuw stadsdeelkantoor Oosterdokseiland Amsterdam

Als alles volgens planning verloopt betrekt het stadsdeel Amsterdam-Centrum in 2008 een nieuw stadsdeelkantoor op het Oosterdokseiland.

Hiertoe heeft het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel een onderhandelingsresultaat met projectontwikkelaar Bouwfonds-MAB geboekt voor een stadsdeelkantoor op kavel 2 van het Oosterdokseiland.

Naast het Centraal Station wordt bij het TPG-gebouw een nieuwe locatie ontwikkeld, het Oosterdokseiland. In totaliteit wordt er 200.000 m2 aan bebouwing opgeleverd, waaronder de nieuwe hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek en het conservatorium. De hoofdbebouwing vormt een hotel, woningen en kantoren. Op de begane grond komen winkels, horecagelegenheden en vrijetijdsfuncties. Ondergronds is plaats voor een supermarkt, een parkeergarage voor 1.500 parkeerplaatsen en een grote stalling voor 2.500 fietsen.

Het stadsdeel Amsterdam-Centrum heeft in de afgelopen weken zeer intensief onderhandeld met projectontwikkelaar Bouwfonds-MAB voor een kantoorgebouw op kavel 2 van het Oosterdokseiland. Het stadsdeel neemt het grootste stuk van kavel 2 af, namelijk 14.000 m2 kantoor.Op de begane grond komt een supermarkt en diverse tokos/restaurants. Er worden op kavel 2 sociale huurwoningen als vrije sector woningen gebouwd. Naast kavel 2 aan de stationszijde komt een groot hotel (kavel 1). Op het plein tussen het hotel en het (nieuwe) stadsdeelkantoor komt een stopplaats voor taxis en bestemmingsverkeer. Aan de andere zijde van het (nieuwe) stadsdeelkantoor op kavel 3 is ruimte voor kantoren, woningen en op de begane grond winkels en horeca. Onder kavel 3 bevindt zich een fietsenstalling. Onder het gehele gebied komt er een grote parkeergarage.