Algemeen

Nieuw rekenmodel berekent Return on Security Investment

Aan de hand van een nieuw ontwikkeld rekenmodel kunnen beveiligingsmanagers hun budgetten en investeringen beter verantwoorden. Nu financiële budgetten steeds meer onder druk komen te staan, wordt van beveiligingsmanagers in toenemende mate verwacht dat zij hun investeringen in beveiliging kunnen verantwoorden.

Zo moet de manager kunnen aantonen dat de kosten van beveiligingsmaatregelen in relatie tot de te verminderen risico`s in balans zijn en bijdragen aan de ondernemingsresultaten. Een nieuwe rekenmethode is gebaseerd op een cashflowbenadering. Een cashflowmethode kan het economische voordeel van een investering bepalen, alternatieven vergelijken en aantonen hoe projecten bijdragen aan omzetverhoging of kostenverlaging. Het op deze benadering gebaseerde model maakt
zakelijke kengetallen zichtbaar zoals netto contante waarde, pay-off of pay-out periode, internal rate of return en investeringscriteria. Kortom: het model levert kwantificeerbare gegevens die de return on investment kunnen aantonen.

Een belangrijke voorwaarde is dat met het management van de onderneming afgesproken wordt om die kwantificeerbare voordelen als opbrengsten te behandelen. Is dat het geval dan hoeft de beveiligingsmanager niets anders te doen dan alle kosten en opbrengsten te bepalen.

Gebaseerd op: Security Management
Build for Life