Kachels & open haarden

Nieuw op bis: Houtkachel met automatische ontsteking

RIKA biedt als eerste producent een houtkachel met automatische en programmeerbare ontsteking aan. Goed voor het milieu, comfortabel en zuinig. Met de elektronische regeling Rikatronic4 voor de houtkachels wordt het gebruik van een houtkachel nog eenvoudiger. U kunt de kachel zelfs via uw mobiele telefoon aansteken! Dit nieuwe systeem wordt voorgesteld tijdens de BIS-beurs op stand 4-106 van Stroomop.

De houtkachel elektronisch ontsteken, ook als u niet thuis bent.

Met de Rikatronic4 Manueel of op een tijdstip naar keuze de kachel aansteken. U kunt 's avonds al brandhout en RIKA-aanmaakblokjes in de kachel leggen en de kachel programmeren op 7:00 uur de volgende ochtend. Als u om 7:30 uur opstaat, is het al aangenaam warm en dient u alleen nog houtblokken bij te vullen. Een ingebouwd ontstekingselement zorgt ervoor dat de kachel automatisch wordt opgestart. De automatische ontsteking kan eveneens onderweg via uw mobiele telefoon aangestuurd en geactiveerd worden.

Rikatronic4 regelt de verbranding automatisch en reduceert zo het houtverbruik met gemiddeld 50%.

Hij ondersteunt de gebruiker bij alle stookfases van het ontsteken tot het bijvullen en zorgt automatisch voor de hoogste efficiëntie en milieuvriendelijkheid bij de verbranding van stukhout. Hiermee kan tot 50 procent minder houtverbruik gerealiseerd worden.

De regeling is sensor gestuurd en voert zo in elke verbrandingsfase automatisch de exact benodigde hoeveelheid verbrandingslucht toe. Voor een langzamere verbranding en een geoptimaliseerd vermogen bij kleinere hoeveelheden hout kan de Eco-Modus gekozen worden.

Indicatie om hout bij te vullen.

De elektronisch gestuurde luchtregeling geeft via een rood blinkend display het ideale moment aan om hout bij te vullen. Dit moment is uiterst belangrijk omdat er meestal te vroeg hout wordt bijgevuld en dit voor een meerverbruik zorgt. Bovendien ondersteunt deze signalisatie ook de gebruiker die minder op de hoogte is van houtverbanding.

Ook verwarmen tijdens een black-out, zonder elektriciteit.

Tijdens een tekort aan elektriciteit is het altijd mogelijk om de houtkachel manueel te bedienen. U maakt de houtkachel dan zelf aan en regelt manueel de luchtregeling. Dit laat toe om de kachel te gebruiken als basisverwarming op koude en stroomloze winterdagen

Ook interessant