Nieuwbouw

Nieuw op Batibouw: Linneaus gevelstenen van Wienerberger

Nieuw op Batibouw: Linneaus gevelstenen van Wienerberger
Op Batibouw stelt Wienerberger haar nieuwe Linnaeus collectie voor. Met hun typische ‘Wasserstrich-look’ bieden deze vernieuwende gevelstenen heel wat creatieve mogelijkheden voor hedendaagse projecten.

Hedendaagse architectuur vraagt karaktervolle stenen met een strak uiterlijk. De nieuwe strengpersstenen uit de Linnaeus reeks van Wienerberger beantwoorden ten volle aan deze vereiste.

Ze hebben de typische oppervlaktestructuur van een ‘Wasserstrich’-steen. Door de lichte nerving en schaving en hun subtiel persboordje zien ze eruit alsof ze werden gevormd door het persen van klei in een mal die verneveld werd met een kleine waterstraal. Dat maakt ze tot dankbare stenen voor stijlvolle gevels met pure lijnen.

Dankzij deze look is de natuurlijke kleur van de kleimix ook mooi zichtbaar. Daarnaast is het zacht genuanceerde aspect typerend voor de de Linnaeus stenen.

De Linnaeus reeks is momenteel beschikbaar in volgende varianten: Robinia (rood genuanceerd), Betula (donkergeel tot oranje genuanceerd), Tilia (rood genuanceerd met 10% oranjegetinte stenen), Salix (lichtgrijs-bruin), Fagus (bruin), Quercus (donkerbruin) en Gesmoord (zwart-grijs). De reeks is beschikbaar in het formaat 288 x 88 x 48 mm.