Vloerbekleding

Nieuw én verouderd: massief parket 'Litho'

Litho, de nieuwe collectie massieve parket combineert de charme van een eeuwenoude plankenvloer met de voordelen van de hedendaagse hoogtechnologisch behandelingstechniek. Resultaat is een verweerde look met geleefde kleurschakeringen en unieke onregelmatigheden. Een must voor wie wil onderscheiden tot op de vloer!

In eigentijdse interieurs zorgt deze verweerde massieve parket voor een karaktervol contrast. De verouderde look is het gevolg van een zorgvuldige afwerking van de vloerplanken in vier stappen: inverteren, simuleren, patineren en oliën.

Alles begint bij de inversiebewerking die inspeelt op de looizuren in de eik en het hout een bij-zondere, geleefde tint geeft. Als gevolg van deze behandeling kleuren de jaarringen lichter en het hout donkerder, zodat de normale kleurverhouding wordt omgekeerd. Doordat elke plank een ander looizuurgehalte heeft, is er telkens een andere reactie en krijg je uiteindelijk een vloeroppervlak met diverse schakeringen van eenzelfde tint. Een effect dat je ook ziet bij eeu-wenoude vloeren.

Stap twee is de simulatie, een oppervlaktebewerking die het hout veroudert. Daarbij krijgen zowel de randen als het oppervlak van de planken ongelijkmatige ‘beschadigingen’ toege-bracht, deels handmatig, deel machinaal. Daarna worden de planken grondig geborsteld zoadat alle zachte nerven eruit verdwijnen.

Volgt vervolgens de patinebewerking die de uiteindelijke kleurnuance bepaalt. Er is keuze uit drie kleurtinten, van bleek naar donker: ‘museum’, ‘theater’ en ‘factory’. In laatste instantie worden de vloerplanken geolied, meteen ook de eindbescherming.

De collectie wordt voorgesteld tijdens Interieur 08, 17 – 26 oktober

Kenmerken

• 3 verschillende kleuren: Museum, Factory en Theater

• Richtverkoopprijs:
Museum: 95 euro/m2 incl. BTW
Factory, 95 euro / m2 incl. BTW
Theater: 95 euro / m2 incl. BTW

• Verschillende afmetingen: Litho is verkrijgbaar in 2 diktes (14 en 21 mm), 3 breedtes (13, 15 en 17 cm) en ook de lengte is variabel.

• Massieve Franse eik: Voor Litho gebruikt Collstrop Home alleen Franse eik, zorgvuldig door een eigen houtspecialist geselecteerd bij diverse zagerijen in Frankrijk. Het hout wordt vervolgens in de parketfabriek gedroogd, verzaagd, geschaafd en uitgesorteerd.

• Solide tand- en groefverbinding: De vloerplanken zijn langs 4 zijden van tand en groef voorzien, zodat ze telkens goed vastzitten. De lijm- en stabilisatiegroeven aan de onderzijde en de maatvaste vloerdelen zorgen voor een vlotte plaatsing.

• Onderhoud: Na de installatie wordt een laatste olielaag gezet. Parketvloeren uit de Litho-collectie mogen gewoon gedweild worden met een goed uitgewrongen doek. Daarnaast biedt Collstrop Home ook een voedende polish aan, die op geregelde tijdstippen aan het poetswater wordt toegevoegd.