Architectuur

Nieuw bestuur Bureau Architectenregister

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft per 1 januari 2011 Anneke de Vries (foto) benoemd tot voorzitter van het bestuur van het Bureau Architectenregister. Het Bureau Architectenregister wordt per 1 januari 2011 een zelfstandig bestuursorgaan op publiekrechtelijke grondslag en krijgt een nieuw bestuur, dat uit drie leden bestaat: Anneke de Vries, Harm Post en Henk Döll.

De landschapsarchitect Harm Post werd benoemd op voordracht van de vier gezamenlijke beroepsorganisaties (BNA, BNSP, BNI, NVTL). Als vertegenwoordiger van personen, die wel in het architectenregister ingeschreven staan, maar geen lid zijn van één van de beroepsorganisaties, werd de architect Henk Döll benoemd.

Bureau Architectenregister

Onderdeel van de wijziging van de Wet op de architectentitel (Wet van 4 maart 2010, Stb. 130) is de omvorming van de huidige Stichting Bureau Architectenregister (SBA) tot een zelfstandig bestuursorgaan op publiekrechtelijke grondslag. Op dit nieuwe `Bureau Architectenregister' is de kaderwet zelfstandige bestuursorganen van toepassing.
Het bestuur is verantwoordelijk voor de werkzaamheden die voortvloeien uit de taken die bij of krachtens de gewijzigde Wet op de architectentitel aan het Bureau Architectenregister zijn opgedragen. Het bestuur is verder verantwoordelijk voor de organisatie, de financieel-administratieve processen en het functioneren van het ondersteunend werkapparaat, dat thans bestaat uit een directeur en vijf medewerkers.

Anneke de Vries

Mw. drs. A.M.E. de Vries MRE (Alkmaar, 1964) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en voltooide tevens de opleiding Master of Real Estate. De Vries werkte sinds 1993 bij ING Real Estate Development; de laatste vijf jaar was zij als landendirecteur verantwoordelijk voor het Nederlandse vastgoed-ontwikkelingsbedrijf. Anneke de Vries is o.a. bestuurslid van de Vereniging Deltametropool en lid van de Adviescommissie van de Innovatieregeling Mooi Nederland.

Harm Post

Ir. H. Post (1960) studeerde landschapsarchitectuur aan de Landbouw Universiteit Wageningen (thans WUR) en is eigenaar/directeur van OOSTZEE stedenbouw in Arnhem. Harm Post werkte in de jaren negentig o.a. bij de gemeenten Breda en Tilburg (als hoofd stedenbouw) en van 1999 tot 2008 als directeur/adviseur bij Bureau van Droffelaar in Arnhem. Van 1992 tot 1998 was Post voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL).

Henk Döll

Ir. H.J. Döll (1956) studeerde Bouwkunde aan de Technische Hogeschool Delft (thans TU Delft) en is zelfstandig architect en eigenaar van Döll Architecten. Henk Döll was in 1984 één van de founding partners van het Delftse architektenbureau Mecanoo, waar hij werkte tot 2003. Sinds 2006 is Döll bestuurslid van de Stichting Beroepservaring Jonge Architecten en Stedenbouwkundigen (BEJAS).