Architectuur

Neprom-prijs 2013 voor De Oriënt

De Neprom-prijs voor locatieontwikkeling is toegekend aan De Oriënt in Den Haag. Volgens de jury geeft dit blok met woningen en winkels een impuls aan de vernieuwing van de ‘kwetsbare’ wijk Transvaal. Dat heeft de vereniging van Nederlandse projectontwikkelaars Neprom bekendgemaakt.

De prijs, die dit jaar voor de vijfde keer werd uitgereikt, was gericht op locatieontwikkeling waarbij een deel bestaat uit transformatie of herontwikkeling. De jury prees de ‘voorbeeldige samenwerking’ tussen de gemeente Den Haag, ERA Contour, Staedion, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en DEXA Groep.

“Ontwikkelaar ERA Contour maakte bij het project een gedurfde keuze door te kiezen voor de grote Hindoestaanse gemeenschap als kansrijke doelgroep; uiteindelijk weten ook veel Nederlanders en Turkse Nederlanders hun weg naar het project te vinden”, meldt de Neprom.

“De Oriënt is het bewezen succes van een vernieuwende aanpak. Het commercieel succes is onmiskenbaar: kopers, huurders en ondernemers hebben hun geloof in het project uitgesproken. Slimme zetten zijn gedaan om de haalbaarheid en realiseerbaarheid van het project te borgen”, aldus de jury.

Lees verder op Architectenweb.nl