Vastgoed

Nederlandse verhuurder slaat zich door crisis

Wijze tips voor het overleven van de financiële crisis: investeer in goud, los je schulden af en spaar extra voor je pensioen. Maar hoe maak je dit waar? Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat verhuren de oplossing is. Ruim 1 op de 3 verhuurders lost de schuld en hypotheek ermee af. Anderen gebruiken hun inkomsten als aanvullend pensioen.

De meeste verhuurders, 36,4 procent, gebruiken de verhuurinkomsten voor het aflossen van schuld of hypotheek. Dit blijkt uit onderzoek van Direct Wonen, die verhuurders vroeg wat hun specifieke doel is met de verhuurinkomsten. Tevens zijn er veel verhuurders die het geld gebruiken als aanvullend pensioen en om het pand te onderhouden en verbeteren (beide 27,3 procent). ‘Ik reserveer altijd een deel van mijn inkomsten voor onderhoud van de woning. De rest investeer ik momenteel vooral in goud en zilver gerelateerde beleggingen’, aldus een verhuurder.

Slechts 9,1 procent van de verhuurders spaart de verhuurinkomsten, zodat er uiteindelijk nieuwe panden kunnen worden gekocht. Geen enkele verhuurder heeft geen specifiek doel voor de inkomsten.


Aantal ondervraagde huurders: 611.