Isolatie

Nederlandse Consument kan isolatie financieren via Essent

Essent stelt zijn klanten sinds enige tijd in de gelegenheid om hun huis beter te isoleren middels een lening bij het energiebedrijf. Daartoe is het een samenwerkingsverband aangegaan met Alfam Consumer Credit-dochter Greenloans.

Alfam, op zijn beurt weer onderdeel van ABN Amro, is eigenaar van verschillende verstrekkers van doorlopende kredieten, waaronder Defam, Alpha Credit en Credivance. Als gevolg van de economische crisis en door de dreigende strengere wetgeving stortte de markt voor consumptief krediet in de tweede helft van 2008 volledig in. Delta Lloyd en Achmea stopten sindsdien met het verstekken van consumptieve kredieten. Essent zal nu met leningen komen van gemiddeld 2.600 euro, een bedrag dat zichzelf terug moet verdienen. De rente van 6,2% wordt immers ruimschoots gecompenseerd door de forse daling van de energierekening, volgens Essent met liefst 624 euro.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is niet erg te spreken over de dienst van Essent. `Mensen moeten zich afvragen of ze die lening echt nodig hebben, of het ook zonder kunnen.` Het Nibud beweert daarbij dat 60% van de consumenten achteraf spijt krijgt van een afgesloten lening.

Gebaseerd op: De Telegraaf