Domotica

Nederlands 'slimste woning' geopend

In de tuin van het Evoluon in Eindhoven is woensdag De Slimste Woning van Nederland geopend. De woning moet als aanjager fungeren voor innovatief denken in de woningbouw. ‘De Slimste Woning van Nederland’ is een demonstratiewoning van Stichting Smart Homes en is voorzien van veel intelligente en hedendaagse technologie.

Volgens Corien van Berlo, directeur van de stichting, is technologie bijeengebracht die in principe in elke nieuwe woning kan worden toegepast. Het streven is om de woning te laten fungeren als een aanjager voor innovatief denken op het gebied van woningbouw.

,,Het is van de zotte dat er op het gebied van woningbouw in veertig jaar tijd niets is veranderd, terwijl de auto de afgelopen tien jaar voorzien is van de nieuwste technologie als ABS, TomTom, mobiele telefoon, et cetera. Maar misschien zijn mensen wel veel trotser op die ijzeren koets voor de deur, dan op hun eigen woning”, aldus Van Berlo.

Volgens Van Berlo staat niet de technologie centraal, maar de manier waarop technologie op een gebruiksvriendelijke manier kan worden aangewend om het leven te vereenvoudigen.

Lees verder op Architectenweb.nl