Architectuur

Nederlands ontwerp voor Antwerpse stadswijk

Een team van Geurst&Schulze en HOSPER heeft het winnende ontwerp gemaakt voor een gebied met gemeenschapsvoorzieningen in het Antwerpse Regatta. De bureaus stellen een samenhangende parkachtige omgeving voor.

Het woongebied Regatta ligt op de Antwerpse Linkeroever en ligt tussen de ruime groengebieden Middenvijver en het Galgenweel. In het oostelijk deel van de nieuwe stadswijk moeten diverse gemeenschapsvoorzieningen komen. Het programma omvat twee basisscholen, een Centrum voor Kind- en Gezinsondersteuning (CKG) en hoogwaardige publieke, recreatieve en educatieve buitenruimten.

Verbindingen
AG VESPA van Stad Antwerpen schreef voor de concrete invulling van het gewenste programma een ontwerpwedstrijd uit. Uit de drie ontwerpteams die zijn gevraagd een masterplan op te stellen voor de volledige projectomgeving is het plan van Geurst&Schulze en HOSPER aangeduid als winnaar.

De bureaus uit respectievelijk Den Haag en Haarlem stellen een samenhangend, parkachtige zone voor, waarin de gemeenschapsvoorzieningen zijn opgenomen. Routes voor langzaam verkeer doorkruisen het gebied en verbinden de diverse voorzieningen en plekken, zowel met elkaar als met de omgeving.

Lees verder op Architectenweb.nl